Annons

Väktarbolag bestals: Belöning utfäst - ”Om du skulle se en sådan”

Tips som leder till att stöldgodset kommer till rätta belönas med mer än det är värt, lovar bolaget.
Färjestaden • Publicerad 1 februari 2022 • Uppdaterad 3 februari 2022
Den stulna ljusrampen, fotograferad ur olika vinklar.
Den stulna ljusrampen, fotograferad ur olika vinklar.Foto: Ölands Bevakningstjänst

Ölands Bevakningstjänst är av förklarliga skäl mindre nöjda efter att ha upptäckt stölden, som skedde från en av bolagets bilar - utanför kontoret i Färjestaden natten till måndag.

Det rör sig om en ganska ovanlig ljusramp som används bland annat av just bevakningsföretag. Rampen kan lysa vitt ljus 360 grader, eller åt ett speciellt håll - höger, vänster, bakåt eller framåt. Det finns även orangea blixtljus, och nypriset är på runt 16 000 kronor.

Annons

Ölands Bevakningstjänst, ÖBT, skriver på sociala medier att man ska kontakta dem eller polisen om man ”skulle se en sådan ligga ute på försäljning eller stå i ett garage, eller om den monteras på ett fordon där du kan misstänka att rampen är mer värd än fordonet”.

Belöningen som utlovas till den som ger tips så att ljusrampen kommer till rätta är på 20 000 kronor.

– Folk har frågat varför vi sätter en belöning som är högre än priset för rampen. Men det här handlar inte om pengar, säger Dick Karlsson på ÖBT till Ölandsbladet.

Simon KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons