Annons

Väg 136: Så säger ölänningarna – "På Öland ska vi ha landsväg och ingen jäkla motorväg”

När tidningen i torsdags eftermiddag meddelade att det inte blir någon 2+1-väg från Glömminge till Borgholm fylldes kommentarsfältet på Ölandsbladets Facebooksida. Ämnet berörde med mestadels glada tillrop men även en och annan kommentar som visade på besvikelse över beslutet. Här är några av kommentarerna:
Öland • Publicerad 24 maj 2019
Längs sträckan Algutsrum–Idehultet har ett alternativ tagits fram.
Längs sträckan Algutsrum–Idehultet har ett alternativ tagits fram.Foto: Malin Edeborg

”Kanon. Bara för att fartgalna turister ska komma fram lite fortare tre månader på sommaren. Behövs absolut inte och passar inte på något vis in i vår känsliga natur. Ta det lugnt och njut i stället.”

”Halva segern är vår- då är det bara vägsträckan Algutsrum– Idehultet som ska räddas”

Annons

Äntligen har Trafikverket insett hur galet förslaget var. Det är inget fel på väg 136. Den håller bättre standard än de allra flesta vägar ute i vårt land. Däremot måste till och från-farter byggas om, bland annat i Stora Rör. ”

”Hade helt klart behövts ett smidigare sätt att ta sig fram på ön. Hopplöst på sommaren.”

”Tack för det! Hade förstört hela landskapet.”

”Förnuftet segrade!!! Även om det inte är orsaken till beslutet.. SKÖNT.”

”Mycket tråkigt. 2+1–väg med hundra kilometer i timmen är det minsta man kan förvänta sig. Helst med fullt utbyggd motorväg med 130 kilometer i timmen från Borgholm över ny bro och ansluten till E22. Som är standard i Europa. Skulle underlätta för turister och boende samt vara bra för miljön. Inga stillastående bilar i köer med motorn igång.”

” Det hade definitivt inte blivit bättre flöde av en 2+1. Bara ryckigare körning och mer irritation. Plus ett helt sabbat landskap och upplevelse i stort.”

”Det ska inte vara 2+1-väg på någon sträcka på Öland. Det är ett okänsligt, respektlöst för att inte säga korkat förslag. Ta seden dit du kommer: tagga ner.”

Natalia JohanssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons