Annons

Vackra fordon med entusiaster i hamnen

Färjestaden • Publicerad 19 juli 2019
Sedan flera år samlas en mängd fordonsentusiaster med sina bilar i Färjestadens hamn. Både äldre och lite nyare bilar, motorcyklar, mopeder och traktorer – ja allt som har en motor brukar finnas på plats.
Sedan flera år samlas en mängd fordonsentusiaster med sina bilar i Färjestadens hamn. Både äldre och lite nyare bilar, motorcyklar, mopeder och traktorer – ja allt som har en motor brukar finnas på plats.Foto: Carin Svensson

Varje torsdag hela sommaren ordnar Kalmar-Ölands Fordonshistoriker hamnträffarna i Färjestaden. Hela hamnplanen fylls med gamla och nyare bilar. Från klubben är det många som deltar, lite beroende av hur vädret är när det drar ihop sig till kväll.

– Det brukar finnas en del nya och extrema bilar som folk är intresserade av att se, säger Åke Johansson.

Hamnen i Färjestaden fylls varje torsdagskväll under sommaren med fordon av en mängd olika beundransvärda slag och människor som vill njuta av åsynen.
Hamnen i Färjestaden fylls varje torsdagskväll under sommaren med fordon av en mängd olika beundransvärda slag och människor som vill njuta av åsynen.Foto: Kalmar-Ölands Fordonshistoriker

Stommen i bilfesten på hamnplanen utgörs av medlemmar i Kalmar-Ölands Fordondshistoriker, men vem som helst som har en bil eller annat fordon att visa upp är välkommen. Festen börjar klockan 18 och håller på ett par timmar. När det närmar sig avslutning hörs de kraftiga motorljuden över nejden, när bilarna kör hemåt igen.

Maria WiellSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons