Annons

Vaccinationer: Så är läget just nu

Tillsammans med Gotland fortsätter Region Kalmar län att ha vaccinerat störst andel av befolkningen.
Öland • Publicerad 26 februari 2021
Tillsammans med Gotland fortsätter Region Kalmar län att ha vaccinerat störst andel av befolkningen.
Tillsammans med Gotland fortsätter Region Kalmar län att ha vaccinerat störst andel av befolkningen.Foto: Inside Creative House

17 845 personer i Kalmar län har fått minst en dos vaccin som skydd mot allvarlig sjukdom i covid-19 skriver Region Kalmar i ett pressmeddelande. Det framgår av den senaste statistiken ur vaccinationsregistret på fredagsmorgonen. 9 500 personer har också fått en andra dos och är färdigvaccinerade. Totalt 27 345 doser har fördelats. Av de som vaccinerats är 17 021 folkbokförda i länet.

Tillsammans med Gotland fortsätter Region Kalmar län att ha vaccinerat störst andel av befolkningen. Det framgår av Folkhälsomyndighetens senaste veckouppdatering fram till den 21 februari. 8,4 procent av den vuxna befolkningen över 18 år i länet hade då fått en första dos mot 5,3 procent för hela riket. 4,0 procent i länet hade också fått sin andra vaccinspruta, motsvarande siffra för hela landet var 2,7 procent.

Annons

I gruppen 90 år och äldre var det drygt 75 procent som fått en första spruta och 46 procent också en andra dos och är därmed färdigvaccinerade. För hela landet var motsvarande siffror efter förra veckan 58 respektive 35 procent.

Nästa vecka inleds i länet vaccinationerna av personer födda 1941 och tidigare som inte har särskilt boende eller hemtjänst. Så fort det är möjligt kommer ytterligare åldersgrupper att erbjudas att boka sig för vaccination. Takten är helt beroende av vaccinleveranser till Region Kalmar län.

Här saknas innehåll

Alexander JensenSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons