Annons

Upplev den punkiga punkeran i Löttorp – Dukar upp till ”punkbuffé”

Nu finns goda möjligheter att färdas mellan 30 och 40 år tillbaka i tiden och uppleva den punkiga punkeran.
Löttorp • Publicerad 8 maj 2024
Imperiet var ett av 1980-talets stösta svenska rockband.
Imperiet var ett av 1980-talets stösta svenska rockband.Foto: Mats Bäcker/Folkets Bio

Den 11 maj blir det film och punkbuffé i Löttorp. På Centrumbion visas dokumentärfilmen ”Ett hjärta är alltid rött”. Arrangörerna ser gärna att biopubliken klär sig lite punkigt dagen till ära.

– Den häftigaste punkaren får två biljetter på valfri film under året. Efter filmen serveras det punkbuffé på Ias Restaurang i Löttorp och de som kan visa upp sin biljett från filmen får rabatt på buffén. Kom och minns tillsammans, säger Anne-Sofie Holmberg, en av arrangörerna.

Annons

Under kvällen blir det enbart musik från punkens era. En liten utställning med bilder på lokala punkare visas. Det blir ”punkigt” värre både på Centrumbion och på Ias restaurang.

Dokumentärfilmen ”Ett hjärta är alltid rött” är berättelsen om det svenska rockbandet Imperiets väg, från spillrorna av Ebba Grön till Svensktoppen och de stora arenorna. Det är också historien om Sverige i en era då landet hade en avgörande plats på den världspolitiska arenan, och samhällsengagemang hos artister var en självklarhet.

Imperiet föddes ur det ikoniska punkbandet Ebba Grön. De blev postpunkgenerationens fixstjärnor och ett av 1980-talets största svenska rockband. Medialt påpassade, men ofta obekväma i kändisskapet, tog bandet musiken i nya riktningar.

– Vi är ideella krafter från Centrumbion som kommer se till att det blir en häftig upplevelse, det kommer det även bli på matstället, en happening som byborna och matgästerna sent kommer att glömma, säger Anne-Sofie.

Maria BrynielssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons