Annons

Unga hade knarkfest: ”Oroade över utvecklingen”

Samtal om en mycket högljudd fest slutade i brottsmisstankar mot fem unga män.
– Samtliga är misstänkta för narkotikabrott, säger områdespolis Thomas Lönnqvist efter polisens insats i en lägenhet i Borgholmsområdet.
BORGHOLM • Publicerad 8 juli 2019
Polisens besök på en adress mellan Borgholm och Köpingsvik avslöjade en knark- och spritfest bland unga.
Polisens besök på en adress mellan Borgholm och Köpingsvik avslöjade en knark- och spritfest bland unga.Foto: Michael Ståhl

Det var vid 01-tiden natten till fredagen polisen tvingades ingripa mot en ungdomsfest på en adress mellan Borgholm och Köpingsvik, detta efter samtal från störda grannar.

– Det visade sig att det fanns många ungdomar på adressen, tjejer och killar och alla hade inte rätt ålder inne, den yngste var född 2003, säger Thomas Lönnqvist vid Ölandspolisen.

Annons

På festen förekom både alkohol och narkotika och för fem yngre män väntar rättsligt efterspel. Samtliga är hemmahörande i Borgholms kommun.

– ”Nummer ett” visade tydliga tecken på narkotikapåverkan, född i början på 2000-talet.

– ”Nummer två” är misstänkt för eget bruk samt innehav, han hade, vad vi misstänker, cannabis på sig. Född i slutet på 90-talet.

– ”Nummer tre” hade precis fyllt 18 år och även han visade tydliga på narkotikapåverkan, han erkände att han tagit PHC.

– ”Nummer fyra” visade mycket tydliga tecken på narkotikapåverkan - extremt nervös, skakade och hade stora pupiller. Född i början av 2000-talet.

– ”Nummer fem” erkände att han brukat narkotika i närtid, hade stora pupiller, läspade. Född i början på 2000-talet.

Tecken som kan avslöja om ditt barn börjat knarka

1. Misstänkta föremål. Tobaksrester, örtblandningar, rullpapper, avrivna pappersbitar, små påsar eller kuvert, hemmagjorda pipor tillverkade av pet-flaskor är olika typer av saker som används i samband med droger.

2. Misstänkt beteende. Om ditt barn plötsligt blir mer aggressivt, byter kompisgäng, slutar bry sig om sin hygien eller börjar skolka så kan det vara tecken på att något inte står helt rätt till.

3. Om du upptäcker att saker, eller pengar, försvinner från hemmet eller om du ser fysiska tecken som täppt näsa, röda ögon, förändrad aptit eller viktnedgång så kan det vara förändringar som förknippas med droganvändande.

Thomas Lönnqvist konstaterar samtidigt att polispatrullen tog namnen på ytterligare ett tiotal personer som befann sig i lägenheten.

– Varav några var påtagligt berusade, men inte så berusade att man behövde kontakta vårdnadshavare. Men med anledning av att det här kan anses vara en farlig miljö för unga att vistas i kan det bli aktuellt med orosanmälningar till socialförvaltningen.

Thomas Lönnqvist, områdespolis i Borgholm.
Thomas Lönnqvist, områdespolis i Borgholm.

Förekommer det mycket cannabis i Borgholm?

– Till och från får vi sådana signaler och det här styrker våra farhågor. Och det tråkiga i just denna händelse är att det förekom flera namn som vi inte sett tidigare. Överhuvudtaget känns det inte bra att så unga är i den miljön.

Annons

Oroad?

– Ja, vi är oroade över utvecklingen.

Michael StåhlSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons