Annons

Tvingas sälja öländsk pizzeria: "Blir sjuk av mjölet" – satsar på nya restaurangen istället

Pizzabagaren ”blir jättedålig” av mjöl – nu säljer han för att få tid att satsa mer på sin lyckade öländska restaurang.
– Det är svårt att göra pizzor för mig, min läkare säger att jag måste sluta jobba med mjöl, säger Madjid Madjid.
Mörbylånga kommun • Publicerad 1 oktober 2021 • Uppdaterad 5 oktober 2021
Ett problem typ extra allt i sammanhanget – pizzabagaren tål inte mjöl.
Ett problem typ extra allt i sammanhanget – pizzabagaren tål inte mjöl.Foto: Revolu7ion93

Det är Mörbylånga pizzeria på Köpmangatan som nu ligger ute till försäljning på Blocket för 1 800 000 kronor.

En av anledningarna är ett problem typ extra allt i sammanhanget.

Annons

– Jag blir jättedålig av mjölet, har fått astma av det. Så det är svårt att göra pizzor för mig, min läkare säger att jag måste sluta jobba med mjöl.

Madjid Madjid, restaurangägare i Mörbylånga.
Madjid Madjid, restaurangägare i Mörbylånga.Foto: Staffan Arvegård /N

Madjid Madjid tog över den för fyra år sedan.

– Det gick lite sämre ifjol på grund av pandemin annars har det gått bra men tiden räcker inte riktigt till. Jag har familj och små barn, det blir lite för mycket med två restauranger. Dessutom är det svårt att hitta personal.

– Det har gått jättebra i sommar, jag är väldigt nöjd.

”Planen är att öppna tidigare och ha en längre säsong. Sedan har jag tankar på att utveckla cafeterian”
Madjid Madjid.

Nu vill han sälja pizzerian för att kunna göra en satsning på den nya restaurangen.

– Planen är att öppna tidigare och ha en längre säsong. Sedan har jag tankar på att utveckla cafeterian.

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons