Annons

TV: Läkaren seglade med delfiner i Kalmarsund – ”Overklig känsla”

Det blev ingen vanlig segeltur för läkaren Tobias Håkansson.
Kalmarsund • Publicerad 31 maj 2023
Under tisdagens segeltur i Kalmarsund fick Tobias Håkansson sällskap av delfiner. Bilden är ett montage och bilden på delfinerna är från ett annat sammanhang.
Under tisdagens segeltur i Kalmarsund fick Tobias Håkansson sällskap av delfiner. Bilden är ett montage och bilden på delfinerna är från ett annat sammanhang.Foto: borchee, Privat

Se filmen på delfinerna här nedan:

Här saknas innehåll

Efter jobbet på hälsocentralen i Borgholm gav sig läkaren Tobias Håkansson i tisdags ut med segelbåten. Han behövde rensa huvudet och tog sikte mot Pataholm för att övernatta i en skyddad hamn.

Annons

– När jag seglade ut från hamnen i Borgholm såg jag något märkligt i horisonten. Det stänkte och plaskade. Jag kände att jag måste komma närmare för att ta reda på vad det var, säger han.

När han kom närmare såg han att det var något stort och när han kom ännu närmare såg han att det var delfiner.

– Det var extas! Häftigt, kul och samtidigt en overklig känsla.

Tobias Håkansson, läkare
Tobias Håkansson, läkareFoto: Privat

Mellan 15 och 20 minuter simmade delfinerna omkring hans segelbåt.

– Delfiner är nyfikna djur och de sökte sig till mig också vilket var tur för de var ganska långt borta. Det blev en riktig klassisk båttur med delfiner. De simmade bredvid och framför båten, hoppade upp ur vattnet i bland.

– Det var en häftig upplevelse. Det är inte varje dag man får vara med om det i Kalmarsund.

Han har gjort en del efterforskningar och tror det var sadeldelfiner som gjorde honom sällskap på segelturen. Det har gjorts upptäckter utanför Nyköping tidigare i år.

– Jag hoppas att någon naturnörd kan höra av sig och bekräfta fyndet. Det hade varit roligt.

Efter jobbet i tisdags behövde läkaren Tobias Håkansson rensa tankarna med en segeltur. I Kalmarsund fick han oväntat sällskap av ett gäng delfiner.
Efter jobbet i tisdags behövde läkaren Tobias Håkansson rensa tankarna med en segeltur. I Kalmarsund fick han oväntat sällskap av ett gäng delfiner.Foto: Malin Ståhl

Alexander JensenSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons