GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Turistchefen säger upp sig

Ölands turistchef, Staffan Smedfors, har sagt upp sig.
Staffan Smedfors lämnar jobbet som turistchef för Öland efter två år.
Staffan Smedfors lämnar jobbet som turistchef för Öland efter två år.
Foto: unknown

Smedfors tillträdde jobbet våren 2016 efter en rekryteringsprocess som kostade de bägge Ölandskommunerna över en kvarts miljon kronor.

Två år senare känner Staffan Smedfors att uppdraget inte blev som det var tänkt. Ölands besökssiffror har dock haft en fortsatt god utveckling de senaste åren.

– Jag vill jobba mer med marknadsföring, säger Staffan Smedfors.

Jag fyller 50 och känner att om jag vill göra en förändring så bör det ske nu.

Tills vidare tas Staffan Smedfors arbetsuppgifter över av bland andra Stefan Ahlgren. Jakob Franzén, som benämnts som ”tvåa” vid sidan av Staffan Smedfors går i dagarna in i föräldraledighet.

Staffan Smedfors vill eller kan inte säga något om sina framtidsplaner efter turistchefsjobbet.

– Jag kommer att jobba med arbetsuppgifter som kommunalförbundet anser vara vara lämpliga under uppsägningstiden juli månad ut och verka för en bra övergång.

Läs mer