Annons

Truckmeetsträffen är tillbaka: ”Det blir en redig ljusshow”

Folkfest utlovas av arrangörerna när det är dags för den årliga träffen intill Marcus Ottossons maskinhall i Löttorp. I år med rekordmånga lastbilar.
Löttorp • Publicerad 25 september 2023 • Uppdaterad 26 september 2023
Arrangör Marcus Ottosson ser fram emot årets Truck Meet i Löttorp. Över 260 lastbilar var anmälda till träffen redan i slutet av augusti.
Arrangör Marcus Ottosson ser fram emot årets Truck Meet i Löttorp. Över 260 lastbilar var anmälda till träffen redan i slutet av augusti.Foto: Carin von Post

2011 bestämde sig Marcus Ottosson för att samla ihop ett småskaligt gäng lastbilar i Löttorp i samband med pumpaförsäljning. Tolv bilar samlades då i området under ett gemytligt litet intimt event. Evenemanget som började med tolv deltagare har växt sig stort med åren och är numera tradition för många besökare.

– Tanken var då att ställa ut lastbilarna, grilla tillsammans och ha det väldigt trevligt. Sen spreds det och blev en stor träff vilket är väldigt roligt då många olika sortens lastbilar kommer och man träffar nya människor. Sen drar det ju även folk till byn som vill kolla på alla fina och välputsade lastbilar. Det är väldigt häftigt på kvällen då alla tänder upp sina bilar, så då kan man säga att det blir en ”redig” ljusshow, säger Marcus Ottosson.

Annons

Lastbilsträffen är numera en tradition som lockar hundratals lastbilar med tillhörande chaufförer från hela landet till byn. Evenemanget sträcker sig över skördefesthelgen med start på torsdagen.

Lastbilskonvojen startar från Rasta i Kalmar fredagen den 29 september klockan 18.00.

– Det har blivit väldigt populärt att se. Det samlas då folk längs vägen på olika ställen för att kolla på alla lastbilarna som är på väg till träffen.

”Det är väldigt häftigt på kvällen då alla tänder upp sina bilar, så då kan man säga att det blir en redig ljusshow.”
Marcus Ottosson

Det finnas matvagnar och utställare av olika slag på plats som vill visa upp till exempelvis verktyg och alla sorters tvättmedel.

På torsdagen börjar det rulla in folk, sen på fredagen brukar det rassla till ordentligt och bli en stor folkfest.

– Ett stort tack till polisen för ett gott samarbete på själva träffen. Nu ser jag fram emot årets stora träff och att få träffa alla besökare, säger Marcus Ottosson.

Maria BrynielssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons