Annons

Trodde hon körde rattfull - försökte köra ifrån polisen i 200 knyck

Kvinnan hade inget körkort, men beslutade för att övningsköra på egen hand. Förklaringen när polisen äntligen kunde få stopp på henne efter en vansinnesfärd i över 200 kilometer i timmen:
– Jag trodde jag körde rattfull!
Södra Öland • Publicerad 3 maj 2019
Öländskans förklaring varför hon försökte övningsköra ifrån polisen i 200 kilometer i timmen? Hon trodde att hon var rattfull!
Öländskans förklaring varför hon försökte övningsköra ifrån polisen i 200 kilometer i timmen? Hon trodde att hon var rattfull!

Den 47-åriga öländska kvinnans trafiköde har alla möjligheter att bli en klassiker. Nu åtalas hon för sin nattliga övningskörning den 23 april på södra Öland.

Vi 01.10-tiden uppmärksammade en polispatrull hur en personbil framfördes i hög fart på Köpmangatan i Mörbylånga. Poliserna gjorde allt för att få henne att stanna, med både blåljus och sirener:

Annons

”Hastigheten pendlade ,mycket, maxhastigheten var 200 kilometer i timmen. Vid flera tillfällen körde hon på fel sida vägen. En bil fick sacka in och köra ut i vägrenen för att undvika kollision”, beskriver poliserna efterföljandet som pågick i två mil.

Efter två mil så stannade föraren, en 47-årig öländska. Poliserna tog snabbt fram alkoholmätaren.

”Vid stoppet sa hon att hon trodde att hon skulle blåsa positivt eftersom hon vid midnatt druckit två glas whiskey”, berättar en av poliserna.

”Jag blev rädd”, berättar kvinnan i förhör och förklarar att det var därför som hon försökt köra ifrån polisen, utan körkort, i en obesiktigad bil, i 200 kilometer i timmen.

Men 47-åringens prov visade inga otillåtna alkoholhalter.

Nu åtalas kvinnan, inte för någon form av rattonykterhet, men däremot grov vårdslöshet i trafik och olovlig körning.

Hennes make och ägaren till bilen visste ingenting om färden förrän polisen väckte honom med telefonsamtal mitt i natten. Han informerades då om att hans bil behövde besiktas.

Peter BoströmSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons