Annons

Tips och råd i sommarvärmen

Landstinget har sammanställt en lista med bra tips på vad man bör tänka på i värmen.
Öland • Publicerad 24 juli 2018
Ett tips för att säkerställa att du får i dig tillräckligt med vätska är att hälla upp en kanna vatten som du sedan dricker ur flera gånger under dagen.
Ett tips för att säkerställa att du får i dig tillräckligt med vätska är att hälla upp en kanna vatten som du sedan dricker ur flera gånger under dagen.Foto: Maria Brynielsson

Tänk på att dricka mycket vatten i värmen. Det är många äldre som inte känner när de behöver fylla på vätska och därför kan de råka illa ut vid en värmebölja. Uttorkning till följd av vätskebrist är ett smärtsamt och onödigt tillstånd som kan undvikas genom att man dricker tillräckligt med vatten. Landstinget skriver på sin hemsida att flera av kroppens funktioner försämras när den åldras och att antalet svettkörtlar minskar. Det gör att kroppens naturliga kylsystem, när vi svettas, inte fungerar på samma sätt som tidigare.

Ett tips för att säkerställa att du får i dig tillräckligt med vätska är att hälla upp en kanna vatten som du sedan dricker ur flera gånger under dagen. Några tecken på uttorkning är trötthet, huvudvärk, yrsel, muntorrhet och minskade urinmängder. Fler råd finns på 1177.se.

Maria BrynielssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons