Annons

Dagsböter för vårdslöshet vid trafikolycka i Algutsrum där kvinna blev allvarligt skadad

Idag dömdes den 37-årige man som i april förra året körde på den stillastående bil som en kvinna och två barn befann sig i.
Algutsrum • Publicerad 30 januari 2019
I onsdags kom domen mot den 37-årige mannen.
I onsdags kom domen mot den 37-årige mannen.

Efter den allvarliga trafikolyckan i Algutsrum i april förra året har domen mot den 37-årige mannen hemmahörande i Färjestaden kommit från Kalmar tingsrätt.

Olyckan inträffade när en kvinna med två barn var på väg norrut längs med väg 136. På grund av motorhaveri var de tvungna att stanna bilen vid vägkanten strax söder om Algutsrum varpå 37-åringen i hög hastighet körde på kvinnans bil bakifrån. Hon fick livshotande skador och vårdas fortfarande för dessa.

Annons

Kalmar tingsrätt bedömer att mannen varit oaktsam eftersom han inte iakttagit den stillastående bilen, trots att det var fri sikt och goda väder- och vägförhållanden. Han har varit vållande till trafikolyckan och har orsakat målsägandenas skador. Han döms nu för vårdslöshet i trafik, samt vållande till kroppsskada i två fall då även det ena barnet skadades fast lindrigt.

Mannen förnekar gärningarna.

Påföljden är 100 dagsböter a 400 kronor, totalt 40 000 kronor. Eftersom det finns fängelse i straffskalan ska mannen även betala avgift till brottsofferfonden.

Natalia JohanssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons