Annons

Testa flåset – nytt utegym invigs i Färjestaden

Under måndagen kommer ett nytt tillfälligt utegym att invigas i Färjestaden. Det nya gymmet är initiativ mellan Linnéuniversitetet och Mörbylånga kommun samt Omnigym.
Färjestaden • Publicerad 7 maj 2023 • Uppdaterad 9 maj 2023
Genrebild. Ej bild på det nya gymmet i Färjestaden.
Genrebild. Ej bild på det nya gymmet i Färjestaden.Foto: Mostphotos

I ett halvår kommer det nya tillfälliga utegymmet finnas på plats ute på Granudden i Färjestaden.

Bakom initiativet till utegymmet står Linnéuniversitetet och Mörbylånga kommun samt företaget Omnigym, som har flera utegym placerade runtom i landet.

Annons

Och att Mörbylånga kommun och Linnéuniversitetet får testa på att ha ett utegym är helt gratis – i utbyte vill Omnigym genomföra enkäter bland besökare som får svara på vad de tycker om gymmet.

Linnéuniversitet och institutionen för idrottsvetenskap i sin tur kommer att genomföra ett forskningsprojekt kallat ”HAPPY-senior” på utegymmet. Där kommer de sedan att kommer att studera eventuella effekter på äldres muskelfunktionen av styrketräning utomhus en till två dagar i veckan under det halvår gymmet är på plats.

Gymmet är utrustat med nio maskiner och är uppkopplad med sensorer som samlar in data. Resultaten av studien kan ligga till grund för framtida utegym i kommunen.

Här saknas innehåll

Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons