Annons

Tävling i bowls i Färjestaden

Ännu en gång arrangerade SPF Solvändan Bowls i Färjestaden en utomhustävling i Bowls, denna gång med deltagare även från Hulterstads IF.
Färjestaden • Publicerad 7 juli 2021
Stående från vänster: Palle 2:a, Kenneth 2:a, Ove, Ingegärd 2:a, Jenny och Göran.
Stående från vänster: Palle 2:a, Kenneth 2:a, Ove, Ingegärd 2:a, Jenny och Göran.Foto: Privat

Mattorna hämtades och lämnades på Eken av bowlsgänget med Anders Bergzén i spetsen.

Med allt på plats började deltagarna droppa in och testade mattornas olika utmaningar. Minitennisbanorna på Tallhöjden är jämna, men inte riktigt i nivå med ett laseravvägt betonggolv. Fullt ok tyckte nästan alla deltagare.

Annons

Med strålande väder inleddes tävlingen med inlottning i två grupper om fyra lag i vardera grupp. Tre deltagare per lag och alla mötte alla i respektive grupp. Semifinaler mellan 1:an i grupp A mot 2:an i grupp B och vice versa.

3:orna i respektive grupp gjorde upp om ”extrachansen” som vanns av Ove, Jenny och Göran. Efter många matcher och taktiska finesser, byte spelordning etcetra segrade laget med Kerstin C, Leif och Sven.

Många av lördagens deltagarna kommer att vara med på singel SM i bowls, spelplats den nya eminenta Borgholm bowls arena. Datum för evenemanget är 28-29 augusti.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons