Annons

Tack och Bock satsar – ny restaurang i Borgholm med eget bryggeri

Robin Jansson och Kristin Granström har gjort succé med restaurangen Tack och Bock vid torget i Borgholm. Nu utökar de genom att satsa på en ny restaurang då de tar över La Casa, som ligger intill Societetsparken.
BORGHOLM • Publicerad 3 januari 2019
Robin Jansson och Kristin Granström har gjort succé med Tack och Bock. Nu satsar de på ytterligare en restaurang i Borgholm.
Robin Jansson och Kristin Granström har gjort succé med Tack och Bock. Nu satsar de på ytterligare en restaurang i Borgholm.Foto: Alexander Jensen

– Det blir mycket större inomhus vilket gör att vi får större möjligheter att göra det vi verkligen vill göra, allt från servering till kök. Där uppe har vi varit lite begränsade med utrymmet, säger Robin Jansson och hänvisar till den nuvarande restaurangen.

Just nu pågår en omfattande renovering av lokalen och den nya restaurangen kommer även den att heta Tack och Bock men med ett annat tillägg än restaurangen vid torget.

Annons

I mitten av lokalen kommer det att finnas två stora barer med barbord och stolar runt omkring. Väggarna ska prydas av panel och betong och det blir ljusa trägolv. Inspirationen är industridesign.

I uterummet längst in kommer de att skapa en hemtrevlig och mysig loungedel där man bara ska kunna glida in och ta något att dricka.

– Det här blir en ny restaurang men vi vill ha samma känsla som vi har där uppe. Det ska vara chill och mañana, våra gäster ska ha det avslappnat.

Vad tänker ni ha för koncept och mat?

– Tanken är att det här ska bli ett brasseri med en hel del inspiration från Medelhavet. Vi tror det kompletterar det övriga restaurangutbudet i Borgholm på ett bra sätt, säger Robin Jansson.

– Medelhavet är ganska brett men vi vill vara flexibla och inte nischa oss för mycket. För mig är det viktigt att kunna testa olika saker, det blir mer utvecklande, säger Kristin Granström.

– Vi ska göra spännande mat som inte är för läskig. Schyst käk som är lite annorlunda men som folk ändå kan relatera till. Inte fine dining men fun dining, fortsätter Robin Jansson.

De kommer även att satsa stort på dryck med betydligt större sortiment.

– Vi kommer att ha en stor vinbar med många viner och vi ska även ha en mer utvecklad cocktailbar.

– Vi kommer även att erbjuda betydligt fler fatöl och om allt går i lås är ambitionen att även brygga vårt eget öl här. I så fall blir det jag, Johan Blomberg och Eric Schnelzer som är bryggmästare och förhoppningsvis kan den första ölen vara färdig i april.

Annons

Hur kommer det sig att du satsar på egen öl?

– Vi har fyra bryggerier här på Öland men ingen i Borgholm och jag tycker det är dags nu. Vi har ett stort ölintresse och jag tycker det känns roligt att kunna erbjuda en egen öl.

Men vad händer med er nuvarande restaurang?

– Där kör vi vidare som vanligt med tapas och tacos. Den är perfekt på vintern, vår nya restaurang kommer vi att ha öppet åtta månader om året.

Den nya restaurangen ska ha generösa öppettider, från lunch till natt och de ska även satsa på underhållning i form av livemusik.

– Till påsk ska vi öppna och innan dess ska vi ha några testhelger som man kan boka in sig på.

Robin Jansson och Kristin Granström bakom de två stora barerna. Den ena ska vara en vinbar med stort vinsortiment medan den andra ska vara en cocktailbar.
Robin Jansson och Kristin Granström bakom de två stora barerna. Den ena ska vara en vinbar med stort vinsortiment medan den andra ska vara en cocktailbar.Foto: Alexander Jensen
Alexander JensenSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons