Annons

Succé för öländsk hemtjänst: Kolla klippet när de dansar loss – ”Väldigt bra gäng”

3 400 visningar på fyra dagar. Gårdby hemtjänst gör succé med sin tolkning av trenden Jerusalema Challenge.
– Vi gjorde det som en rolig grej i dessa trista tider och nu har vi fått höra väldigt mycket positivt, säger Anne–Marie Berneke.
Gårdby • Publicerad 8 februari 2021
I stort sett hela styrkan inom Gårdby hemtjänst kunde vara med i bidraget till Jerusalema Challenge.
I stort sett hela styrkan inom Gårdby hemtjänst kunde vara med i bidraget till Jerusalema Challenge.Foto: Privat

Hon är initiativtagare till klippet som sprids som en löpeld – där tio stycken inom Gårdby hemtjänst dansar loss på parkeringen.

– De trodde att jag skämtade först. Men jag tyckte vi behövde göra något roligt i dessa ganska tunga och jobbiga corona-tider, säger hon.

Annons

Den dans som förekommer i Jerusalema challenge har sitt ursprung i Sydafrika och har blivit en viral trend över hela världen från det att länder infört karantän under pandemin. Hemtjänstpersonalen i Gårdby antog dansutmaningen för att sprida ljus, hopp och glädje under pandemin.

– Alla fick en vecka på sig att öva, vi pratade ihop oss hur vi skulle arrangera det och Jens Johansson som är bra på att filma och klippa löste det jättebra.

Ni ser ut att vara en taktfast grupp?

– ja, vi är en väldigt bra gäng som jobbar bra ihop bryr sig om varandra.

Klippet har delats flitigt på sociala medier och hade på måndagen vid 14–tiden 3 400 visningar på You tube. Man kan gott säga att Gårdby hemtjänst gör succé.

– En lite överväldigande respons. Vi har fått höra väldigt mycket positivt och nu ringer du från Ölandsbladet, haha, säger Anne Marie.

– Det är väl en liten utmaning till de andra inom hemtjänsten på Öland, det vore roligt om fler gör det här.

”Det kan absolut komma mer från oss, man vet aldrig, ni får se...”
Anne–Marie Berneke

Efter den här succén, något mer på gång?

– Det kan absolut komma mer från oss, man vet aldrig, ni får se…avslutar Anne–Marie Berneke lite gåtfullt…

Tidigare har även Räddningstjänsten på Öland gjort en kul variant på Jerusalema challenge, som fått stort genomslag, kolla in den här.

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons