Annons

Strandrestaurang med vibbar av Karibien

Kom direkt från stranden, precis som du är. Med havsdofter i håret och sandiga fötter kan du slå dig ner för en bit mat på terrassen eller finna en svalkande dryck i restaurangcontainern.
Färjestaden • Publicerad 4 juli 2019 • Uppdaterad 5 juli 2019
På menyn finns det italiensk pizza, bakad potatis och panini och alla rätterna är takeaway.
På menyn finns det italiensk pizza, bakad potatis och panini och alla rätterna är takeaway.Foto: Privat

Den 28 juni i en intensiv högsommarvärme öppnade Hamnplan Fem i Färjestaden.

– Det var en varm start, skrattar Ted Calmius, en av delägarna till Hamnplan Fem och berättar om det nya konceptet för restaurangen.

Annons

– Vi vill ha en lite karibisk känsla över det eftersom det ligger vid stranden, det är det som är förgrunden till våra idéer.

Det är före detta ägarna till Ölands Fisk och Rökeri som utvecklat den strandnära restaurangen som nu har expanderat och även har servering och matlagning i den intilliggande restaurangcontainern.

– Vi ville ha något som inte kopplas bara till fisk och skaldjur. Mycket av sortimentet vi hade där inne med glass och smoothies förra året finns kvar, men vi har kompletterat det med ett varmkök, säger han och visar runt.

Ted Calmius är en av delägarna till Hamnplan Fem.
Ted Calmius är en av delägarna till Hamnplan Fem.Foto: Natalia Johansson

Inne i den stora containern finns det ett trettiotal platser i en miljö som drar tankarna till sydligare breddgrader. Ute på terrassen finns det ytterligare ett fyrtiotal platser.

– Det här är en beach-restaurang med dryck och mat som ska passa in i miljön här vid stranden.

På menyn finns det italiensk pizza, bakad potatis och panini och alla rätterna är takeaway.

– Antingen kan man sitta här, eller kan man ta med sig maten till stranden.

Natalia JohanssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons