Annons

Stämningen på topp när Lammet & Grisen firades

Planeringen har pågått i två år. När jubileumskvällen väl var i gång drog krögaren och delägaren Mattias Richert en lättnadens suck. ”Det har varit många förberedelser så nu pustar jag ut. Jag är jättejättejättenöjd, summerar han kvällens firande.
LÖTTORP • Publicerad 1 juli 2019
Den något oväntade kombinationen av Robert Wells och Tommy Nilsson på samma scen fick sin förklaring när Lammet & Grisen firade 50 år som restaurang.
Den något oväntade kombinationen av Robert Wells och Tommy Nilsson på samma scen fick sin förklaring när Lammet & Grisen firade 50 år som restaurang.Foto: Karolina Sörman

De 330 gäster som kommit för att fira den populära restaurangens 50 år i branschen, verkade ha en förträfflig kväll.

– Jag har fått höra många anekdoter, folk kommer fram och vill berätta om sina minnen. Krögaren Owe Fransson från Borgholm har varit gäst här sedan starten 1969. Han sa några riktigt värmande ord som betyder mycket, så det är verkligen en härlig stämning i kväll, berättar Mattias Richert.

Annons

När solen sänkte sig över det öländska alvaret och temperaturen landade runt 24 grader, drog Robert Wells igång en sprudlande pianoshow tillsammans med sin fru Maria Wells och kören The Vocalettes. Publiken var inte sen att hänga på med dans.

– Robert Wells gjorde sin första officiella spelning här på vår restaurang, vi tror att det var 1981. Vi funderade på att göra ett jubileum med honom redan för tio år sedan men då sa vi att vi skulle vänta, förklarar Mattias Richert valet av att den världsberömde pianovirtuosen skulle stå för kvällens underhållning.

Mi Ridell inledde kvällen och i fokus stod, förutom mat och gemenskap, en insamling till barncancerfonden.

– Företaget matchar den summa som kvällens gäster har swishat. Vårt mål är att komma över 100 000 kronor, säger Richert.

Den offensiva målsättningen nåddes med råge, hela 105691 kronor kommer att gå till forskning för att hjälpa cancersjuka barn.

Tommy Nilsson intog inte bara scenen utan även restaurangen. Han slog sig ner bland borden till publikens stora glädje, sjöng, dansade och showade tillsammans med överlyckliga gäster.

Var är Lammet och Grisen om tio år?

– Det vet jag inte, men vi har aldrig stannat upp. Vi har en del planer men framtiden är hemlig. Vi kommer alltid att satsa på att utveckla oss. När vi startade hade vi exempelvis fem tillbehör. I dag har vi 35. Den vegetariska trenden växer och där måste vi hänga med. Vi är idag en grön köttkrog. Är man vegetarian och äter hos oss ska man vara minst lika nöjd, avslutar Richert.

Skådespelerskan och föreläsaren Mi Ridell ledde insamlingen till barncancerfonden och Mattias Richert var mer än nöjd med resultatet.
Skådespelerskan och föreläsaren Mi Ridell ledde insamlingen till barncancerfonden och Mattias Richert var mer än nöjd med resultatet.Foto: Karolina Sörman
Karolina SörmanSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons