Annons

Ställer in Traktorracet – ”Vi kände oss tvungna”

Arrangörerna var laddade för att anordna traktorracet för artonde gången men tvingas bara två dagar innan att ställa in.
Källa • Publicerad 25 juli 2023 • Uppdaterad 26 juli 2023
Norra Ölands Traktorrace tvingas ställa in.
Norra Ölands Traktorrace tvingas ställa in.Foto: Carin von Post

På torsdag den 27 juli skulle Norra Ölands LRF anordnat traktorrace för artonde gången. 20 deltagare var anmälda i de två olika klasserna där de tävlar traktor mot traktor på en slalombana.

Evenemanget brukar årligen locka mycket besökare men under tisdagen meddelade dock arrangören att de tvingas ställa in folkfesten.

”Anledningen är att vi inte hunnit på polistillståndet i tid. De hade krävt in detaljerade kompletteringar, utöver den vanliga ansökan, och det fick vi alldeles för sent inpå racet. Vi kände oss tvungna att blåsa av även om vi vet att många kommer bli besvikna”, skriver Roger Nilsson, ordförande Norra Ölands LRF, i ett mejl till Ölandsbladet.

Alexander JensenSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons