Splittrat kring nya glassiga semlan: ”Väldigt gott, trodde jag inte”
Det är Hamngrillen i Färjestaden som börjat sälja en semla där grädden är utbytt mot mjukglass. Detta i ett samarbete med Fredrik Bröd & Bakverk, som tillverkar bullen och mandelmassan.
– Det var i somras som jag och Fredrik (Johansson) pratade med varandra och saker man kan göra. Jag tror det var min idé med mjukglass i semla och det tyckte han också var kul. Sedan frågade han nu för ett tag sedan och nu testar vi. Jag själv tycker den blivit jättegod och alla som provat än så länge är positiva, säger Gabriel Evertsson.
Semla med mjukglass från Hamngrillen och Fredriks bröd och bakverk i Färjestaden
”Väldigt gott, det trodde inte. God att ha som efterrätt”
”Jag skulle kunna käka bara den här mandelmassan som är så crunchy (från Fredriks bröd) och mjukglassen.”
”Jag tycker bättre om grädde, kombinationen mandelmassa och mjukglass tyckte jag inte funkade alls.”
”Jag tycker semla ska vara semla, med grädde”
”Jag tycker om kontrasterna, kallt mot rumstempererat”
”Att byta grädde mot glass är bara dumt men mandelmassan och bullen var bra”
Totalbetyg: Mjukglass-semlan landar på tre kvarnar av fem möjliga, efter en väldigt splittrad jury-bedömning.
Testpanel: Ölandsbladets redaktion med Jenny Thiman, Clare Boström, Natalia Johansson, Magnus Anderberg, Kerstin Andersson och Maria Wiell)
Hur står de sig då, går det att ta hem ett gäng semlor och äta i gott skick?
– Det är ju en färskvara, helt klart. Men man kan ta hem den, bara man äter inom 20-30 minuter nånting. Jag körde några över bron och de klarade sig.
”Väldigt gott. Jag skulle kunna käka bara den här mandelmassan som är så crunchy (från Fredriks bröd) och mjukglassen.”Ölandsbladets testpanel
Är folk sugna på glass mitt i januari då?
– Det sjuka var att vi inte haft igång maskinen sedan i september men igår kom en och frågade efter mjukglass. Men folk har börjat höra om det och är nyfikna