Annons

Sollidens Slott öppnar för säsongen –”Detta blir verkligen något utöver det vanliga”

Sollidens Slott slår upp grindarna för säsongen i samband med Öland Spirar. De öppnar redan på onsdagen 12 maj.
Borgholm • Publicerad 30 april 2021
12 maj öppnar Sollidens Slott för säsongen.
12 maj öppnar Sollidens Slott för säsongen.Foto: Pressbild

Den stora nyheten för året är den unika Open Air–utställningen som glaskonstnären Bertil Vallien visar i Engelska parken.

– Detta blir verkligen något utöver det vanliga. Stora glasskulpturer som visas i ett naturens galleri med himlen som tak, meddelar Pernilla Klintberg.

” Vi är väldigt måna om att både besökare och personal ska känna sig trygga på Solliden”
Carolina Thaysen, verksamhetsansvarig Sollidens Slott
Annons

– Vi är jätteglada över samarbetet med Bertil Vallien. Det är fantastisk att kunna visa unik konst av en av världens främsta glaskonstnärer och att dessutom få göra det på ett nytt sätt ute i det gröna gör det ju ännu lite häftigare, säger Carolina Thaysen, verksamhetsansvarig Sollidens Slott.

Under Öland Spirar anordnas specialguidningar på både tema konst och tema trädgård.
Under Öland Spirar anordnas specialguidningar på både tema konst och tema trädgård.Foto: Pressbild

Under Spirarhelgen finns möjlighet att i mindre grupper besöka Sollidens växthus där trädgårdsmästare Anders Johansson tar emot. Här finns Sollidens alla exotiska växter ännu kvar i sin vinterförvaring. Det blir Spirarmeny på Kaffetorpet och i Slottsboden säljs växter bland annat agave från växthuset och Pelargonen Estelle som är helt ny för säsongen.

Det kommer även bli specialguidningar på både tema konst och tema trädgård. I paviljongen visas även denna sommar, utställningen Kungliga somrar – en unik fotoutställning om Kung Carl XVI Gustafs liv på Sollidens Slott.

Den stora nyheten för året är den unika Open Air–utställningen som glaskonstnären Bertil Vallien visar i Engelska parken.
Den stora nyheten för året är den unika Open Air–utställningen som glaskonstnären Bertil Vallien visar i Engelska parken.Foto: Pressbild

För att alla ska känna sig trygga vid besöket har Solliden gjort en rad åtgärder för att smittsäkra området. Inne i parken finns det gott om yta och det är enkelt att hålla avstånd. Vid entrén, vid toaletter och vid Kaffetorpet har flödena anpassats så att trängsel inte ska uppstå. Det finns dessutom handsprit på flera platser och guidningar anpassas så att både restriktioner och avstånd kan hållas på ett bra sätt.

– Vi är väldigt måna om att både besökare och personal ska känna sig trygga på Solliden, säger Carolina Thaysen.

I samband med öppningen startar även försäljningen av årets säsongskort.

Maria BrynielssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons