Annons

Solklart odds – så mycket ger öländsk vinst

Tre gånger pengarna - ett bra odds för den spelsugne med koll på väderläget i Byxelkrok.
Den som tror på skräll och mulna dagar på norra Öland ska däremot titta mer österut.
ÖLAND • Publicerad 2 juli 2018
Må vädergudarna vara med Öland till tre gånger pengarna.
Må vädergudarna vara med Öland till tre gånger pengarna.Foto: Peter Boström

Startsignalen har gått, ”Solligan 2018” är inledd. Och Öland tillhör favoriterna när spelbolaget Unibet sätter vinnaroddsen.

– Visby, Borgholm och Karlskrona är som vanligt i topp när det gäller Solligan, själv tror jag att soliga Karlstad kan göra comeback, säger Henrik Holm, spelexpert på Unibet, i ett pressmeddelande.

Annons

Oddset på öländsk vinst är tre gånger pengarna, medan Visby, det vill säga Gotland, ger 2,50.

Säsongen 2017 började mulet för den solmätare SMHI placerat vid Neptuni åkrar utanför Byxelkrok och vanligtvis solsäkra Öland halkade därmed efter i SVT-tabellen.

Avslutningen var dock av bästa märke och endast fem timmar av sol fattades till totalseger, endast Gotland hade mer kräm från ovan.

Högst odds?

Vid vinst för regnsäkra Östersund eller Växjö - ”Sveriges golvbrunn” enligt en rikskänd komiker med sommarstuga på norra Öland - kan den våghalsige kvittera ut 26 gånger pengarna.

Enligt SMHI:s prognos får Byxelkrok i princip solsken varje dag de närmaste tio dygnen, förutom i morgon (tisdag) och på lördag.

Michael StåhlSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons