Annons

Snart stängs Kalles Gårdsservices dörrar för gott

Butiken Kalles Gårdsservice AB ska stängas ner och har därmed total utförsäljning. Karl-Johan Dahlström som driver butiken ska gå i pension och hans verksamhet har därför nått sin slutpunkt.
Färjestaden • Publicerad 16 april 2019
Karl-Johan Dahlström driver Kalles Gårdsservice AB.
Karl-Johan Dahlström driver Kalles Gårdsservice AB.Foto: Lina Hellgren-Johansson

År 2001 startade Karl-Johan Dahlström sin butik mittemot Almérs, men flyttade 2008 butiken till där den står idag det vill säga i Björnhovda Företagsby i Färjestaden. I samband med flytten så fick de tredubblade lokaler och kunde på så sätt utöka sitt sortiment allt eftersom med diverse trädgårdsprylar, gräsklippare, djurvaror, jakttillbehör och leksaker.

– Under tidens gång så fick vi nya idéer om vad vi ville utöka med. Så vi lade till lite jaktgrejer, leksaker, trädgårdstillbehör och allt möjligt. Men inte fiskeprylar, för det ligger mig inte så varmt om hjärtat, sade Karl-Johan.

Annons

Karl-Johan har nu bestämt sig för att helt sluta driva butiken och ska nu gå i pension. Första tanken var att sälja butiken. De tre intressenterna som ville köpa fick dock inte lån av banken så han är själv tvungen att sälja ut alla varorna och stänga igen butiken.

– När jag väl tog beslutet att sluta med verksamheten så kändes det som att allt vatten rann av mig och jag tänkte ”Varför har jag inte gjort detta innan?”. Men jag kommer sakna det. Att kunna prata med alla kunder och allt folk som kommer in här om dagarna, berättade Karl-Johan Dahlström.

På grund av utförsäljningen har Kalles Gårdsservice AB de senaste veckorna haft många kunder och hyllor som förra veckan stod fulla är nu tomma. Karl-Johan startade det hela själv och avslutar nu även på egen hand.

Karin Hortlund & Lina Hellgren-Johansson

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons