Annons

Snart premiär för Brasseriets stora satsning – ”Då firar vi rejält”

Det närmar sig premiär för Brasseriet stora satsningar som kommer att göra restaurangen betydligt större än tidigare.
Borgholm • Publicerad 9 juni 2021 • Uppdaterad 18 juni 2021
Robin Jansson och ölbryggaren Eric Schnelzer ser fram emot Terrassen som byggs bakom dom. I sommar kommer de att erbjuda 18 ölsorter från deras eget bryggeri.
Robin Jansson och ölbryggaren Eric Schnelzer ser fram emot Terrassen som byggs bakom dom. I sommar kommer de att erbjuda 18 ölsorter från deras eget bryggeri.Foto: Alexander Jensen

Brasseriet har sedan i vintras hållit på med ett omfattande renoveringsprojekt. Restaurangen ska bli ännu större. De har tagit över lokalen bredvid som ska innehålla ett nytt och större kök och fler serveringsplatser. Det beräknas vara klart i början av juli.

Dessutom bygger de en stor terrass på baksidan med en egen ingång. Den kommer att vara omgärdad av en läktare med platser för serveringen och nedre plan finns det en bar. Terrassen kommer att vara utrustad med ett tak .

Annons

– Egentligen bygger vi en helt ny restaurang fast i befintlig restaurang, säger Robin Jansson, som driver restaurangen tillsammans med sambon Kristin Granström.

På terrassen kommer de att erbjuda live-musik och anordna olika matevenemang som exempelvis grillkvällar och skaldjurskvällar.

– Vi kommer att anordna after beach och hålla det brett musikmässigt för att tilltala så många som möjligt. Baksidan kommer att heta Terrassen, då blir det lättare att hitta rätt eftersom den har en egen ingång.

– Detta gör också att vi kan anordna evenemang utan att det krockar med restaurangen. De som bara vill äta på restaurangen kan göra det och de som vill lyssna på musik gör det på Terrassen eller så kan gästerna kombinera.

Den 21 juni är det premiär.

– Då firar vi rejält och trubaduren Max Niklasson står för underhållningen.

Vad betyder den här stora satsningen för er?

– Vi får fler platser och med det det nya köket får vi också en större kapacitet. Förra sommaren fick vi tacka nej till gäster, det fanns platser lediga men kockarna hann inte med. Då behöver vi inte heller känna någon begränsning och kan vara lite lekfullare med menyn.

Vad tror du om sommaren?

– Den kommer att bli den bästa på många år för jag tror utlandsturismen kommer att vara ganska liten. Då kommer de hit istället.

Annons

Han är övertygad om att Borgholm står väl rustat för detta.

– Vi har aldrig haft så många bra restauranger som nu och det gäller hela Öland. Det är väldigt roligt. Det är enkelt att rekommendera gäster restaurangbesök för en hel vecka bara i Borgholm.

– Jag har också märkt att vi har fått ett annat folk till Öland de senaste åren som värnar om kvalitet. För dem är det viktigt med lokalproducerade och ekologiska råvaror.

”Vi har aldrig haft så många bra restauranger som nu”
Robin Jansson
Alexander JensenSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons