Annons

SMHI varnar för snöfall på Öland – Då blir det som värst

SMHI varnar för snöfall och det kan komma upp till 10 centimeter snö vilket kan orsaka problem i trafiken och med elförsörjningen.
Öland • Publicerad 18 november 2022
Helgens snöfall kan ställa till med problem i trafiken.
Helgens snöfall kan ställa till med problem i trafiken.Foto: VisualCommunications

I torsdags skrev Ölandsbladet om att det väntas snö i helgen och det kan komma ända upp till 10 centimeter. Under fredagen utfärdade SMHI en gul varning för snöfall som gäller hela Öland från midnatt till söndag klockan 12.00.

Det är ett snöfall som rör sig österifrån under natten till lördag och det börjar i söder och sprider sig sedan norrut under helgen. Det väntas vara som kraftigast under lördag eftermiddagen.

Annons

Detta innebär bland annat att trafiken väntas gå långsammare på grund av halka, snömodd, dålig sikt och snörök. Det kan vara begränsad framkomlighet på vägar och det kan även bli störningar i elförsörjningen.

– Under hela lördagen kan det komma upp mot en 10 cm på sina håll. Här i området kring Östersjön inverkar havets temperatur också på hur mycket som kommer att lägga sig som snö. Det är fortfarande inte lika kallt i de kustnära områdena. Även fast att det kommer stora mängder nederbörd behöver det inte nödvändigtvis lägga sig som stora mängder snö på marken, sa SMHI-meteorologen Marcus Letalick till Ölandsbladet i torsdags.

Här saknas innehåll

Alexander JensenSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons