GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

SMHI varnar: Farligt för fritidsbåtar

Kraftiga vindar över Kalmarsund. Stormbyar på upp emot 26 meter per sekund tar sig in över nordvästra Öland.
– Det kommer bli rejält blåsigt, säger Emelie Karlsson på SMHI.
Öland • Publicerad 29 juli 2021 • Uppdaterad 30 juli 2021
Stormbyar kommer in över nordvästra Öland på eftermiddagen.
Stormbyar kommer in över nordvästra Öland på eftermiddagen.
Foto: Michael Ståhl

En kuling-varning ligger utfärdad för mellersta Östersjön. Under torsdag eftermiddag väntas vindar på 14-25 meter per sekund. SMHI varnar fritidsbåtar och mindre yrkesfartyg för att ge sig ut.

– Var uppmärksam om du är ute på båtsemester och ha koll, säger Emelie Karlsson, meteorolog på SMHI.

Under eftermiddagen väntas också stormbyar på nordvästra Öland. I Byrum kan det bli byvindar på upp emot 26 meter per sekund. Dessa kortvariga vindar kan ändå komma med sådan kraft att de välter lösa föremål som parasoll och liknande. Även grenar kan komma att falla.

– Se till att förankra lösa föremål för det kan bli rejält blåsigt, säger Emelie Karlsson.

Mikael JanssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.