Annons

Slå in fina julklappar – ”Klipp bort eventuellt överflödigt julpapper”

Julen närmar sig och vi är många som har börjat köpa julklappar. Visst är det roligt att slå in dem i fina paket? Och att ta emot fint inslagna julklappar är något alldeles extra.
Borgholm • Publicerad 11 december 2022
Fint inslagna julklappar från Önska i Borgholms galleria.
Fint inslagna julklappar från Önska i Borgholms galleria.Foto: Maria Brynielsson

Här saknas innehåll

För personalen på Önska är det en hektisk tid varje år inför speciella högtider. I butiken arbetar Elianna Potamianos sedan ett och ett halvt år. Hon tycker alltid att det är roligt att slå in paket.

– Redan i somras kom kunder hit och köpte julklappar, så man kan ju säga att vi slagit in julklappar ända sedan dess. Det går att variera stort och det är ju det som gör det extra kul, säger hon.

Här saknas innehåll

Annons

Att göra miljömedvetna val är något som ligger butiksägaren Anneli Palmgren varmt om hjärtat. Alla inslagspapper som används på Önska är miljöcertifierade.

– Av allt vi säljer totalt varje år i butiken så är det omkring 75 procent som vi slår in till presenter eller julklappar, så det har ju blivit en hel del jag slagit in under årens lopp, säger Anneli.

Kvalitén på inslagspapper kan variera stort och det finns stora variationer att välja bland i butikerna. Till Önskas butik på Gallerian köps det in presentpapper och snören för uppskattningsvis 15 000 kronor varje år.

– Många av våra kunder kommer hit för att de vet att det alltid görs fina paket här. Inslagning är en av butikskedjans styrkor som ingår i vår affärsplan.

” Se till så att hörnen är fint vikta och är det dubbelsidigt inslagspapper är det fint att använda båda sidorna”
Anneli Palmgren, Önska

Anneli Palmgren delar med sig av några tips för att göra fina paket.

– Använd så lite tejp som möjligt och klipp bort eventuellt överflödigt julpapper. Släng inget utan använd det som inte används till att till exempel rulla en ”pappcigarr” eller en smal remsa att dekorera paket med.

– Wellpapp är smidigt att använda vid inslagning av mjuka paket.

– Det behöver inte alltid vara så mycket på paketen. Men se till så att hörnen är fint vikta och är det dubbelsidigt inslagspapper är det fint att använda båda sidorna.

Med små knep slår Anneli Palmgren på Önska in fina paket.
Med små knep slår Anneli Palmgren på Önska in fina paket.Foto: Maria Brynielsson

Ett av de viktigaste knepen är att inte använda mer inslagspapper än man behöver.

– Här i butiken slänger vi aldrig något som blir över utan allt kommer till användning. Det svåraste jag slagit in hittills var en stor ljuskrona, det var verkligen en utmaning, säger Anneli Palmgren och skrattar bara hon tänker på hur det var.

Tidningspapper är ett bra alternativ och med ett rött snöre och en grön kvist blir det ett fint paket.
Tidningspapper är ett bra alternativ och med ett rött snöre och en grön kvist blir det ett fint paket.Foto: Maria Brynielsson
Annons

Just nu ses inga stora ljuskronor i butiken så det slipper Anneli slå in inför denna jul. Den största utmaningen nu är att att slå in en vattenkanna från Eva Solo.

– Fast nu har vi övat en del så det blir riktigt snyggt!

På tal om att öva. Tycker du att det är svårt att slå in fina paket, ge inte upp. Övning ger färdighet sägs det och det gäller självklart även vid inslagning. En liten grön kvist, kotte eller ett litet hjärta kan göra stor skillnad.

På www.olandsbladet.se finns två filmklipp på hur man kan slå in fina paket.

Maria BrynielssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons