Annons
Kultur

Skrattfest i Stadsmuséets trädgård

Det blev en bra början för ”Standup i trädgår'n” på Stadsmuséets friluftsscen på tisdagskvällen. Inför för fullsatta stolsrader ställde sig kvällens fem komiker en efter en för att underhålla Borgholmspubliken.
Borgholm • Publicerad 11 juli 2018
Detta är en recension i Ölandsbladet. En recension är en kritikers bedömning av ett konstnärligt verk.
Lars Magnusson, som tillsammans med Jessica Persson arrangerar ”Standup i trädgår'n” på Stadsmuséets friluftsscen i Borgholm, inledde kvällen med att hälsa publiken välkommen och sedan dra igång komiken.
Lars Magnusson, som tillsammans med Jessica Persson arrangerar ”Standup i trädgår'n” på Stadsmuséets friluftsscen i Borgholm, inledde kvällen med att hälsa publiken välkommen och sedan dra igång komiken.Foto: Carin Svensson

Det var en laddad Lars Magnusson som i rollen som arrangör var först ut på scenen för att välkomna publiken. Efter några ord om hur glad han var för att det var fullsatt i publikhavet gick han sedan vidare med kvällens första komiker-inslag. Inledande skämt om kvinnligt och manligt föll väl ut liksom frågor - med efterföljande vitsiga kommentarer - om var folket i publiken kom ifrån.

– Ska vi släppa upp en annan komiker nu, tycker ni, frågade han efter en stund.

Jeanette Capocci är en ny stjärna på standup-himlen men har tidigare setts i bland annat teatersammanhang.
Jeanette Capocci är en ny stjärna på standup-himlen men har tidigare setts i bland annat teatersammanhang.Foto: Carin Svensson
Annons

För andra gången någonsin skulle nu Jeanette Capocci äntra scenen som ståupp-komiker och även om hon är van att stå på scenen, bland annat från flera års medverkan på Krusenstiernska gårdens sommarteatrar, så var hon väldigt nervös förklarade Lars.

– Hela huset skakar, så nervös är hon, sa han och fortsatte, det är en jätterolig tjej och jag har tjatat länge på henne att hon ska börja med standup.

Och om hon var nervös så var det inget som märktes på scenen. Hon fick snabbt med sig publiken när hon frågade om de kände igen henne och började förklara att hon nog mest var känd som kåta pigan från teatern.

Jessica Persson visar och förklarar hur det kan gå till när man ska gå på toa med klädesplagget onepiece på sig.
Jessica Persson visar och förklarar hur det kan gå till när man ska gå på toa med klädesplagget onepiece på sig.Foto: Carin Svensson

Jessica Persson, sambo med Lars Magnusson och även hon arrangör av standup-kvällarna, avlöste Jeanette och därefter var det dags för Victor Wu samt slutligen, efter pausen, Robin Paulsson.

Victor Wu skämtade mycket om fördomar, både sina egna och andras.
Victor Wu skämtade mycket om fördomar, både sina egna och andras.Foto: Carin Svensson

Lars Magnusson agerade både konferencier och komiker under kvällen och mellan de olika framträdandena bjöd han både på presentation av nästa artist och en stunds komik.

Standup i trädgår'n

Plats: Borgholms stadsmuséum.

På scen: Robin Paulsson, Jeanette Capocci, Victor Wu, Jessica Persson och Lars Magnusson.

Bäst: Jessica Perssons skämt om kvinnors årliga gynekologbesök samt Robin Paulssons skämt om hur det kommer att låta när dagens ungdomar ska berätta för barnbarnen om hur de träffades.

Publiken: Glad och med på noterna, skrattade så att Robin Paulsson undrade om det fanns syrgas att tillgå.

En kväll med flera duktiga komiker, bra nivå på skämten och hög stämning.

Den här första kvällen med ”Standup i trädgår'n” kommer att följas av tre tisdagskvällar till de kommande veckorna och det började ju som sagt väldigt bra, med fullsatta stolar och hög stämning i Stadsmuséets lummiga trädgård.

Robin Paulsson hade skämt av många slag men även en del imitationer, bland annat av Zlatan Ibrahimovic´.
Robin Paulsson hade skämt av många slag men även en del imitationer, bland annat av Zlatan Ibrahimovic´.Foto: Carin Svensson
Carin SvenssonSkicka e-post
Annons
Annons
Annons
Annons