Annons

Skördeyra i Löttorp: Största pumpan ska utses

Marknad, pumpatävling och skördefestorientering är en del av allt som händer i Löttorp under skördefesthelgen.
Löttorp • Publicerad 25 september 2023
Alla som vill är välkomna med sina dekorerade pumpor till Löttorps torg under lördagsförmiddagen för att delta i utställningen.
Alla som vill är välkomna med sina dekorerade pumpor till Löttorps torg under lördagsförmiddagen för att delta i utställningen.Foto: Privat

På torsdagen kommer det vara marknad ”som för hundra år sedan” på torget. Då kommer all försäljning samt kläder och så vidare vara som för hundra år sedan, en dag i historiens tecken.

Fredagen sjungs hösten in på torget med sång och dans. Fredag till söndag pågår torgförsäljning på torget med pumpor, grönsaker, hantverk och annat.

Annons

– På lördagen är det återigen dags för den efterlängtade pumpatävlingen. Vi utser bland annat största pumpan och hoppas på att det vuxit sig några riktigt stora pumpor i år, säger Kim Vingagård.

Det är samma dag ”Pimpa pumpan”. Dekorera en pumpa och kom med den till utställningen på torget under lördagsförmiddagen. Dessutom kommer det finnas veteranmopeder uppställda på torget och brandstationen har öppet hus.

”På lördagen är det återigen dags för den efterlängtade pumpatävlingen.”
Kim Vingagård

Under söndagen anordnas en familjedag med pumpatema.

– Bland annat kommer det årliga Pumpalöpet som Högby IF arrangerar, säger Kim Vingagård.

Högby IF grillar även korv på torget både lördagen och söndagen.

Maria BrynielssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons