Annons

Skjutningar i öländska byn: Polisens uppmaning

Bybon varnar för skottlossning – kan skada de som kör förbi. Polisen uppmanar folk i trakten.
Mörbylånga kommun • Publicerad 8 februari 2024 • Uppdaterad 9 februari 2024
Genrebilder: SkottlossningFoto: Avalon_Studio

Den 27 januari skickade en kvinna in klagomål till kommunen:

– Jag undrar om det är tillåtet att använda den gamla grusgropen i XX, som skjutbana? Man hör ibland skottlossning och det är tydliga spår efter skjutning. Hylsor och lerduvor. Synd när området är iordningställt, skriver hon.

Annons

Det gäller en by på västra Öland. Mörbylånga kommuns Miljö- och hälsoskyddsinspektör Jonatan Andersson tog kontakt med fastighetsägaren ”De vill egentligen sätta upp en bom där men kan inte då Kretslopp Sydost använder vägen”

”Även om det skjuts mot vallen så kan det fortfarande bli olägenheter för de som kör på den anmäla väggen, samt nedskräpning och ljudnivå”
Mörbylånga kommun efter kontakt med polisen.

Polisen konstaterar att det inte finns tillstånd att skjuta på platsen. De uppmanar folk att höra av sig om eventuella skottlossningar framöver.

– Om det fortsätter ska man kunna göra en polisanmälan, antingen privatpersoner direkt eller miljö- och byggnadskontoret om de får in mer information.

Fortsätter det ska miljö- och byggnadskontoret meddelas till en början och markägaren ska kontaktas av kommunen gällande nedskräpning och skottlossning på fastigheten.

”Även om det skjuts mot vallen så kan det fortfarande bli olägenheter för de som kör på den anmäla väggen, samt nedskräpning och ljudnivå.”

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons