Annons

Skadegörelse på Slottsskolan: ”Två misstänkta ynglingar”

Klotter, förstörd fasadputs, brandskadade soptunnor - Slottsskolan i Borgholm har på senare tid och vid ett flertal tillfällen utsatts för skadegörelse.
Även Viktoriaskolan har drabbats.
Borgholm • Publicerad 1 juli 2019
Förstörd fasad på Slottsskolan.
Förstörd fasad på Slottsskolan.Foto: Michael Ståhl

Den lista områdespolis Thomas Lönnqvist har över skadegörelsen på Slottsskolan är diger och tar avstamp i händelser under midsommarhelgen.

– Den första skadegörelsen upptäcktes på måndagen efter midsommarhelgen, någon vandal, eller vandaler, hade brutit upp gatsten och kastat mot fasaden, putsen blev förstörd på flera ställen. Man hade också kastat glasflaskor mot fasaden, eldat plastflaskor och haft sönder några lampor.

Annons

Någon gång mellan onsdagen och torsdagen förra veckan var det dags igen.

– Klotter på huvudbyggnaden, sporthallen och några enstaka belysningsstolpar. Enligt anmälan finns det en teori om att skolgården är en plats ungdomar drar sig till eftersom skolans wifi fortfarande är igång, då är det attraktivt att vara där.

Under samma tidsperiod drabbades även närliggande Viktoriaskolan av skadegörelse.

– I form av klotter på skylt och vägg, man har klottrat med blå färg, ljusblå och mörkblå, bland annat en tagg på två gånger tre meter.

Sent på lördagskvällen kallades en polispatrull till Slottsskolan.

– På plats fanns två av kommunens fältarbetare och de kunde påvisa två personer ”som i samförstånd ” tänt eld på två soptunnor vid skolan. Man har alltså kommit på de här två yngre individerna med att elda. På grund av deras låga ålder är socialtjänsten inkopplad, säger Thomas Lönnqvist.

Enligt polisen fanns det ingen spridningsrisk, men tunnorna skadades.

Michael StåhlSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons