Annons

Sjöfyndet – mysteriet löst: ”Fått napp”

Mysteriet i hamnen är löst, tack vare Ölandsbladets artikel.
– Ja, jag har fått napp på rampen, berättar hamnchef Hans Johannesson.
Borgholm • Publicerad 18 februari 2022
Rampens ägare har hört av sig.
Rampens ägare har hört av sig.

Ett stycke vattenskoterramp på drift, den synen mötte hamnchef Hans Johannesson i onsdags morse.

– Den låg och flöt intill Societetsbryggan så jag bad fast den vid kanten, berättade hamnchefen då och var fundersam över hur rampen på cirka två gånger fem meter kommit dit och varifrån.

Annons

– Det är inte båtklubbens i alla fall och jag känner inte igen den. Antagligen har den drivit hit, kanske från andra sidan sundet. Den låg helt oförankrad så den har väl guppat in. Jag tror inte att någon kört den hit, fortsatte hamnchefen.

Nu har han svaret.

– Ja, jag har fått napp på rampen. En kompis till rampens ägare läste Ölandsbladet och skickade en bild på artikeln till ägaren och frågade: ”Det här är väl din ramp?”

”Den hade inte åkt så långt!”
Hans Johannesson

– Och det var det ju. Så ägaren ringde mig och ska hämta rampen under helgen.

Varifrån kom den?

– Den hade inte åkt så långt!

Nähä?

– Nej, tydligen har den legat inne vid Strands lilla hamnkontor, men jag har aldrig sett den förut och ingen annan kände heller till den när jag frågade runt.

Samtidigt har Hans Johannesson fler sjöfynd att rapportera om.

– Lite norr om Ekerum har det blåst upp en flotte en bra bit upp på land. Troligen har den kommit rätt över sundet och under helgen väntas högvatten och då lär den hamna ännu högre upp på land. Den blir nog svår att få därifrån.

Michael StåhlSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons