Annons

Trafikolycka: Två allvarligt skadade

BORGHOLM • Publicerad 3 januari 2019
Vid lunchtid på torsdagen inträffade en singelolyca på väg 136 mellan Borgholm och Köpingsvik.
Vid lunchtid på torsdagen inträffade en singelolyca på väg 136 mellan Borgholm och Köpingsvik.Foto: PRIVAT

Klockan 11.42 på torsdagen kom ett larm till SOS Alarm om en singelolycka med en personbil som ska ha inträffat på väg 136 mellan Borgholm och Köpingsvik.

De två personerna i bilen skadades, men var vakna när ambulansen anlände till platsen. Räddningstjänsten var på plats och under arbetet med att få ut de skadade ur bilen var vägen avstängd i båda riktningarna vilket orsakade långa köer.

Annons

De två personerna, en kvinna i 65-årsåldern och en man i 60-årsåldern, fördes senare med ambulans till länssjukhuset i Kalmar där de vårdas för allvarliga skador.

– En VW Golf av nyare modell som kört i diket, föraren är född i mitten på 1950-talet och hemmahörande i Kronobergs län, berättar områdespolis Thomas Lönnqvist och har inga uppgifter om orsaken till olyckan.

I mellandagarna, på eftermiddagen den 27:e, inträffade en liknande olycka efter samma vägavsnitt.

– Även då en avåkning, men än lindrigare sådan 200 meter söder om Köpingsvik. Enligt patrullen som var ute på den olyckan var det oklart varför bilen kört i diket.

Under räddningsarbetet uppstod långa köer.
Under räddningsarbetet uppstod långa köer.Foto: Privat

Alexander JensenSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons