Annons

Simdrottning promoverade vid avslutning

Det var ont om plats på den sydligaste bryggan när det var dags för simskoleavslutning i Stora Rör.
Stora Rör • Publicerad 30 juli 2018
Kerstin Gjöres delade ut kransar, här till Björn Essén och Charlotta Roosling som tagit märket kandidat.
Kerstin Gjöres delade ut kransar, här till Björn Essén och Charlotta Roosling som tagit märket kandidat.Foto: Natalia Johansson

Många hade tagit sig till Stora Rör för att skåda simskoleavslutningen under lördagen. Först stod de mindre barnen för en uppvisning i vattnet vid den nybyggda bryggan. Där visade de bland annat upp vad de tränat på under sina lektioner.

Foto: Natalia Johansson

– Det har varit jättemycket barn denna sommar, säger Anna Degerbrant Duvdal som tillsammans med Peter Stensson kör parallellt i ordförandeskapet detta år.

Annons

Den flerfaldiga världsmästarinnan Kerstin Gjöres, 91, var inbjuden till arrangemanget. Hon gratulerade och delade ut kransar till de elever som tagit kandidaten och magistern.

91-åriga elitsimmerskan Kerstin Gjöres promoverade under dagen.
91-åriga elitsimmerskan Kerstin Gjöres promoverade under dagen.Foto: Natalia Johansson

Sammanlagt var det 143 barn som deltog under årets simskola i Stora Rörs simskoleverksamhet som pågår under juli månad. Simsällskapet firar 80 år och har haft lite extrainsatta aktiviteter under sommaren.

Efter avslutningen hölls det auktion där den som bjöd högst kunde gå hem med hembakat, saft och annat smått och gott.

Natalia JohanssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons