Semmelmaskerad: Nio olika sorter för en dag – ”Vi tar ut svängarna”
Idag anordnar Nya Conditoriet Semmelmaskerad för tredje året i rad. Bara för en dag bakar de semlor i olika skepnader. Under tisdagen går det exempelvis att välja mellan semlor i nio olika smaker, några av dem är nötkräm, lingon, daim, skumbanan och citron.
– Vi såg att något konditori hade ett liknande evenemang och sedan är det populärt att göra om semlor. Vi är traditionella och tycker inte det är självklart att göra det men en dag om året tar vi ut svängarna ordentligt, säger Ylva Johansson, som driver konditoriet tillsammans med sin familj.
Det har blivit ett populärt evenemang hos deras kunder.
– De tycker det är kul och jag tror folk längtar efter roliga saker den här tiden på året. Det behövs något uppmuntrande i vardagen. Men de brukar ha svårt att välja vilken semla de ska äta.
De har olika smaker varje år och planeringstiden är lång för conditoriet där all personal är delaktig.
– Vi börjar planera tillsammans och alla kommer med olika tips och förslag. Det blir en utmaning för bagarna. För det ska vara en bra blandning med varierande smaker samtidigt som det ska vara gott och praktiskt genomförbart. Någon ska gärna vara lite tokig.
– Semmelmaskeraden väldigt roligt för oss också och något vi ser fram emot. Det ger oss även en kick att kunderna gillar det så mycket.
Vilken är din favorit?
– Jag vet inte för jag har inte hunnit smaka någon ännu men jag tror mycket på jordgubb eller lingon, de ser väldigt goda ut.
Vilken av alla sorter tror du blir populärast idag hos kunderna?
– Jag tror mycket på daim och nötkräm men vi får se. Det är svårt att veta på förhand för det kan bli den man minst anar.