Annons

Se upp: Flera träd har fallit över öländska vägar

Kraftiga vindar ställer till med bekymmer i den öländska trafiken.
Öland • Publicerad 22 november 2023 • Uppdaterad 23 november 2023
Bilden är en arkivbild och från ett annat sammanhang.
Bilden är en arkivbild och från ett annat sammanhang.Foto: Peter Boström

Under onsdagen gick SMHI ut med varning för kuling i vattnen kring Öland då det beräknades förekomma vindar på upp till 24 meter per sekund. Detta var främst riktat till fritidsbåtar och små yrkesfartyg.

Men de kraftiga vindarna ställer till med problem även i trafiken på Öland.

Annons

Under onsdagskvällen kom det flera larm om nedfallna träd.

Strax innan klockan 21 gick Trafikverket ut med en varning om ett träd som låg på väg 136 mellan Ölandsbron och Algutsrum.

På Spjutterumsvägen har det också fallit ett träd. Även mellan Rälla och Gärdslösa i närheten av Karum har det fallit ett träd över väg 966.

Vid klockan 21.44 kom larm om nedfallna träd på väg 990 mellan Böda och Löttorp. Personal från Trafikverket skickades till platsen.

Och vid klockan 23.46 meddelade Trafikverket att flera träd fallit över väg 966 kring Rälla och Högsrum. Personal skickades ut för att ta hand om dem. Problemet ska ha varit löst vid klockan 01.30 på natten till torsdagen, enligt Trafikverket.

Träd fortsätter ställa till det på torsdagsmorgonen. Klockan 06.17 meddelar Trafikverket att det är problem i trafiken på väg 986 mellan Sandvik och Stenninge i båda riktningarna. Orsaken är just nedfallna träd.

Klockan 07.18 gick även varning ut om att trafiken i båda riktningar på väg 136 mellan Böda och Cirkulationsplats Böda Sand påverkas av nerfallna träd. ”Personal är på väg till platsen”. 1,5 timme senare meddelade Trafikverket att ”händelsen har klarats upp och trafiken flyter nu som vanligt”.

Här kan du se hur trafiken påverkas i hela Kalmar län.

Här saknas innehåll

Alexander JensenSkicka e-post
Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons