Annons

Satsar på Öland: Öppnar ny butik och restaurang – ”Ska vara en upplevelse”

Efter flera år i Stockholm väljer nu Anna och Richard Söderberg att satsa på Öland. Till sommaren öppnar de en restaurang och butik i samma lokal.
Köpingsvik • Publicerad 21 februari 2023 • Uppdaterad 3 mars 2023
Anna och Richard Söderberg driver företag i Stockholm men i sommar blir det en gemensam satsning på Öland. ”Vi gillar båda att skapa koncept och upplevelser”.
Anna och Richard Söderberg driver företag i Stockholm men i sommar blir det en gemensam satsning på Öland. ”Vi gillar båda att skapa koncept och upplevelser”.Foto: Privat, Alexander Jensen

I sommar öppnar paret Anna och Richard Söderberg en ny restaurang och butik i Gamla Bryggeriets lokal i Köpingsvik. Den kommer att heta KorvOlle, som är en småskalig franchise från Ystad som har börjat etablera sig i landet.

– Jag känner de som har startat KorvOlles och var nere i Ystad i ett annat ärende men fick smaka på korven. Den var väldigt god, det gick liksom inte att sluta äta och jag blev helt såld. Då fick jag idén att det här borde passa utmärkt i Köpingsvik, säger Richard Söderberg.

Annons

De kommer att erbjuda en diger meny med omkring 20 olika korvar som serveras med olika tillbehör som exempelvis surkål, ajvarsås eller picklad gurka och potatismos, surdegskorvbröd eller potatissallad.

– Det är ingen vanlig snabbmatskorv utan det är hög kvalitet och ett bra hantverk. Man ska kunna bli mätt på 100 kronor och ska kunna gå ut och äta med sina barn till ett bra pris, säger Richard Söderberg.

Richard har varit kock i 30 år och driver numera en matstudio i ett attefallshus på sin tomt i Älvsjö, där han serverar fine dining.

Anna Söderberg är inredningsdesigner. Hon tar fram koncept till företag och privatpersoner och projektleder exempelvis vid renoveringar. Anna har lång erfarenhet inom handeln som visual merchandiser och har även erfarenhet inom restaurangbranschen.

Här saknas innehåll

Under pandemin drog de igång en gemensam satsning och matstudion förvandlades till en kvarterskrog med uteservering på garageuppfarten. Det blev lyckat och gav mersmak att jobba ihop med ett annat projekt.

– Vi funkar väldigt bra ihop även som arbetskollegor. Vi gillar båda att skapa koncept och upplevelser där helheten är viktig, säger Anna och fortsätter:

– I Köpingsvik ska det vara en upplevelse att komma in i restaurangen, med god mat, trevlig service och mysig lokal. I trädgården ska gästerna kunna njuta av sin meny, ta en öl och spela olika trädgårdsspel

I butiken kommer kunderna att kunna köpa korv och tillbehör som finns på menyn för att ta med hem. Det kommer också att finnas tillbehör för grillning och campinglivet.

– Den röda tråden är grillning och camping vilket jag tror kommer passa bra i Köpingsvik med alla campingar som ligger på rad, säger Anna.

Richard kommer från Kalmar och Anna från Alböke och genom den här satsningen kan paret spendera ännu mer tid på Öland med sin familj.

Annons

1 juni och några dagar framåt blir det smygöppning, för att sedan öppna ordentligt till midsommar. Planen är att hålla igång fram till mitten av augusti då parets barn börjar skolan igen.

– Vi kommer att satsa på att ha öppet vid skördefesten också, och det kanske vi även gör när barnen har sportlov eller påsklov.

Alexander JensenSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons