Annons

Så många har vaccinerats – ”Ligger bra till jämfört med resten av landet”

Tack vare en åldrad befolkning och att inget sparas fortsätter Region Kalmar län att ligga i toppen i landet när det gäller antalet vaccinerade personer.
Kalmar län • Publicerad 12 mars 2021
91 procent av de som bor på särskilt boende i länet har fått sin andra dos och i hemtjänsten är andelen 57 procent.
91 procent av de som bor på särskilt boende i länet har fått sin andra dos och i hemtjänsten är andelen 57 procent.Foto: simon2579

Region Kalmar län fortsätter ligga bra till i antal vaccinerade invånare. 27 695 personer har fått sina första dos och 13 000 har fått sin andra dos. 12,3 procent av den vuxna befolkningen har fått sin första dos jämfört med 8,3 procent i riket. I Kalmar län har 6,7 procent av den vuxna befolkningen fått sin andra dos jämfört med 3,9 procent i riket.

– Det går bra och vi ligger bra till jämfört med övriga landet. Det beror såklart på att vi har en åldrad befolkning och får därför många doser. Men vi använder också de doser som vi får och sparar inget i våra frysar, säger Marie Ragnarsson, vaccinsamordnare för Regionen.

Annons

91 procent av de som bor på särskilt boende har fått sin andra dos och i hemtjänsten är andelen 57 procent.

– Det är väldigt positivt och innebär att smittan kommer successivt minska bland dessa grupper.

Under torsdagen skickades det ut brev till personer som är 77-79 år om att de är välkomna att boka sig för vaccinering.

– Det görs via 1177 och de kan ta hjälp av vänner, anhöriga och grannar. Men det går också att ringa till sin hälsocentral.

Här saknas innehåll

Alexander JensenSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons