Annons

Så blir vädret i påsk– Då är solchanserna som störst: ”Kan verka snålt”

SMHI ser inga större orosmoln på himlen, större delen av påsken får fint väder med mycket sol. Men det gäller att hitta lä.
Öland • Publicerad 1 april 2021
Påsken kommer att bjuda på en hel del sol men det finns risk för regn vissa dagar.

Påsken bjuder på fint väder som är kompatibelt med rådande coronarestriktioner.

– Hela helgen har vi vackert påskväder med skön vårsol. Temperaturerna ligger åtminstone på 10 grader vilket kan verka snålt med tanke på de höga temperaturena i början av denna vecka, säger Marcus Sjöstedt, meteorolog på SMHI.

Annons

Långfredagen bjuder på en hel del sol men det kan komma någon enstaka regnskur. Påskafton och påskdagen bjuder på strålande vårsol.

– Helgen bjuder på måttliga eller friska vindar så det kommer bli lite blåsigt. Men utomhusfirande funkar bra och ännu bättre om det går att hitta lä någonstans.

Vilken dag har bäst väder?

– På grund av risken för regnskurarna på långfredagen skulle jag säga påskafton och påskdagen.

Finns det några orosmoln på himlen?

– Det kommer att bli sol i påsk men det råder osäkerhet kring regnskurarna på långfredagen och det kan även uppstå blomma upp moln under lördag och söndag.

Är det någonstans på Öland vädret blir bättre?

– Nej, jag skulle säga att det är ganska likvärdigt väder på hela Öland.

På annandagen slår vädret om, då blir det mer molnigt och framåt eftermiddagen finns det risk för regn. Det blåser också mer med friska vindar och risk även för hårda vindar.

Alexander JensenSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons