Annons

Restaurangens julklapp: Skänker mat och startar insamling för hemlösa

Har du täcken, filtar, kläder eller leksaker därhemma som du aldrig använder?
Nu har du chansen att göra en god gärning - skänka dem i julklapp till folk som inte har någonstans att bo eller pengar till julklappar.
Rällapaviljongen startar en insamling till förmån för En jul tillsammans.
Publicerad 19 november 2019
Daniel Olsson och Jenny Lindell som driver Rällapaviljongen.
Daniel Olsson och Jenny Lindell som driver Rällapaviljongen.

Rälla

– Det känns perfekt, vi har funderat sedan vi startade restaurangen hur vi kan nå ut till hemlösa och hjälpa till, säger Daniel Olsson på Rällapaviljongen.

Annons

En jul tillsammans är ett initiativ i Kalmar som anordnas den 22 december. Då blir julfirande för folk som har tufft ekonomiskt, hemlösa, ensamma och så vidare.

– Vi tog kontakt med dem och bestämde att vi kommer skänka julbord till firandet. Precis likadant som vi har till gästerna på vår restaurang.

I Kalmar görs en insamling av saker som kan skänkas till de behövande igång. Nu startar Rällapaviljongen en separat insamling på Öland vid restaurangens parkering. Det handlar då om täcken, filtar, kläder eller leksaker.

– Folk har massor av saker hemma som de inte har användning för och det är skrämmande hur mycket som slängs som kan användas. Varma kläder och täcke är guld värt för den som inte har, konstaterar Daniel Olsson.

– Vi kommer att sätta ut tre stycken burar till att börja med där man får lägga sakerna. Det kanske behövs tio gånger så många burar framöver, vi får se...

Efter att Rällapaviljongen gick ut med info på sin Facebook-sida har nämligen massor av folk hört av sig.

– Det har ringt och ringt och ringt från folk som vill skänka och hjälpa till. Det är väldigt många som vill göra något, det är riktigt kul.

Han berättar om de rapporter som senaste rapporterna att det finns alltfler hemlösa i Kalmar.

– Om vi hjälps åt kan fler få det bra. Vi tar mycket för givet men det kan gå väldigt kvick till att du står utan hem och saker.

Fler nyheter om Rällapaviljongen:

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons