Annons

Rekordmånga misstänkta för narkotikabrott under Öland Roots

Ölands Roots festival är över för i år, och med hjälp av stora polisresurser har rekordmånga misstänkta åkt dit för narkotikabrott.
Mörbylånga • Publicerad 16 juli 2018
Totalt 97 personer misstänks för cirka 150 brott efter Ölands Roots festival.
Totalt 97 personer misstänks för cirka 150 brott efter Ölands Roots festival.

I år har det funnits extra polisresurser, cirka 20- 25 av fast personal och aspiranter, vilket var ett nytt rekord vad gäller festivalens polistäthet.

– Jag har pratat med personal som jobbat där och volontärer på plats. Vad gäller våldsbrott, stölder och andra brott av enklare karaktär, om man kan kalla det för det, så har det som vanligt varit väldigt lite av den sorten. Det har nästan inte varit någonting alls. Det som märks i vanlig ordning är narkotikabrott, säger områdespolis Thomas Lönnqvist.

Annons

Totalt är det 97 personer som är misstänkta för cirka 150 brott. En person kan alltså ha begått flera brott.

– I ett par fall har det varit brott mot knivlagen och i några fall har man uppmärksammat en langning, då är vi uppe i tre brott på de personerna. Det är alltså brukandet, langningen och innehavet, säger Thomas Lönnqvist och ifrågasätter:

– Varför kan man inte lyssna på musik utan att röka på?

Natalia JohanssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons