Annons

Rekord för Ölandsbladet: ”Vi har aldrig haft fler läsare”

För tre år sedan drog Ölandsbladet igång en webbsatsning för att bli förberedda inför framtiden. Då hade tidningen 45 000 sidvisningar och förra veckan blev det 256 500 sidvisningar, vilket är nytt rekord.
Öland • Publicerad 9 oktober 2021
Ölandsbladets webbredaktörer Simon Karlsson och Alexander Jensen i arbete.
Ölandsbladets webbredaktörer Simon Karlsson och Alexander Jensen i arbete.Foto: Kenth Jönsson

Förra veckan hade Ölandsbladet 256 509 sidvisningar vilket slog det förra rekordet (225 147) med bred marginal. Samtidigt har tidningen slagit årsrekordet med god marginal, 6,2 miljoner visningar mot 5,9 i fjol. Då återstår ändå tolv veckor av detta år.

– Ölandsbladet har aldrig haft fler läsare och vi är otroligt tacksamma för att så många vill läsa vår tidning. Vårt fokus är att förmedla trovärdiga och intressanta nyheter om och från Öland. Förra veckan var det 46 500 personer som valde att läsa våra nyheter på webben och dessa siffror visar att intresset för vad som händer på Öland är mycket stort, säger Alexander Jensen, webbansvarig på Ölandsbladet.

Annons

Ölandsbladet drog för tre år sedan igång en webbsatsning för att bli mer relevanta i samtiden och locka en yngre målgrupp. Då hade Ölandsbladet i snitt 45 000 sidvisningar i veckan.

– Det har varit en väldigt spännande resa som har varit nödvändig för oss. Vi vill vara förberedda inför framtiden då den digitala läsningen väntas öka ännu mer. Den här förändringen har också gynnat papperstidningen där vi fortsatt är starka och visar att lokala nyheter är intressanta både i telefonen och på papper.

Satsningen på webben fortsätter i och med rekryteringen av Simon Karlsson vilket innebär att Ölandsbladet nu har två webbredaktörer.

Att läsa Ölandsbladet på webben innebär ett mervärde för läsarna.

– Det finns möjlighet för oss att komplettera en artikel exempelvis med fler bilder, tv-klipp och länkar till artiklar som tidigare har skrivits i ett ämne, vilket gör att läsaren lättare kan få ett sammanhang samt även få förslag på andra artiklar. Sedan finns artiklarna sammanställda på traditionellt sätt i vår papperstidning.

Alexander JensenSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons