Annons

Rejäl ökning av antalet inlagda på sjukhus

Patienter inlagda med covid-19 på länets sjukhus har ökat med drygt tio sedan igår.
Öland • Publicerad 1 februari 2022 • Uppdaterad 2 februari 2022
Foto: Diy13

På måndagen vårdades 34 personer i länet på sjukhus med covid-19, fyra fler än dygnet före men lika många som i fredags. På tisdagen handlar det om 45 patienter. Av dessa vårdas två med respirator på intensiven, vilket är samma antal som de senaste dagarna.

Fem patienter har kunnat skrivas ut.

Annons

Antalet konstaterat smittade senaste dygnet i länet är 440. På Öland handlar det om 28 fall: 25 i Mörbylånga kommun och 3 i Borgholms kommun. Det verkliga antalet smittade lär dock vara ett helt annat, i och med att endast följande uppmanas att ta ett PCR-test vid symptom i dagsläget: Du som arbetar inom hälso- och sjukvården eller inom äldreomsorg, du som har ett arbete där du behöver vara på arbetsplatsen samt du som går i förskoleklass, grundskolan eller på gymnasiet.

Sedan pandemin startade har Mörbylånga kommun haft 2 629 kända fall och Borgholms kommun 1 106. I hela länet handlar det om 45 688.

157 personer har avlidit med covid-19 på sjukhus.

Här saknas innehåll

Simon KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons