Annons

Rån i Köpingsvik: Polisen vill ha in vittnesuppgifter

– Vi fortsättet att arbeta i området och prata med folk runt omkring och med personalen, dem hörde vi ju lite kort inatt men vi ska ha djupare förhör med dem, säger Joel Rydh, Polisens förundersökningsledare.
Han säger också att de fortfarande vill ha in uppgifter ifall det är någon som har lagt märke till något i området.
Köpingsvik • Publicerad 26 juli 2018 • Uppdaterad 27 juli 2018
Sent på onsdagskvällen utsattes Ica Nära Klinta i Köpingsvik för väpnat rån.
Sent på onsdagskvällen utsattes Ica Nära Klinta i Köpingsvik för väpnat rån.Foto: Carin Svensson

Larmet kom till polisen strax efter 22.30 på onsdagskvällen och rånet mot Ica Nära Klinta i Köpingsvik hade då nyss skett. Gärningsmännen kom, enligt vad Ölandsbladet erfar, in genom ett fönster i personalrummet och smög sig på kvällspersonalen. Rånarna bar rånarluvor och ska ha varit utrustade med kniv och kofot.

Enligt information till tidningen Barometern ska de ha tvingat personalen på plats att öppna ett kassaskåp och en uttagsautomat.

Annons

– Det är inte något som jag kan bekräfta, säger Joel Rydh.

Det finns kameror i butiken som har fångat dem på bild men eftersom deras ansikten var täckta är det svårt att få ett signalement.

– Det är två personer som har hotat personalen och tilltvingat sig en okänd summa pengar och lämnat, säger Matilda Johansson, inre befäl på polisen i Kalmar.

Joel Rydh betonar att signalement inte är det viktiga för allmänheten att tänka på utan överhuvudtaget iakttagelser som gjorts i området runt butiken på torsdagskvällen.

– Det här med signalement är inget vi låser oss vid och människor som har sett något ska inte heller låsa sig vid det, alla iakttagelser är intressanta för oss att få in, säger han.

Enligt uppgifter till Ölandsbladet har gärningsmännen fått med sig en större summa pengar. På torsdagsmorgonen genomförde kriminaltekniker en undersökning av brottsplatsen och butiken höll stängt till strax efter klockan tio.

Polisen har fått in en del iakttagelser och uppgifter men vill i nuläget inte gå in närmare på vad de handlar om eller kan tänkas ge.

– Vi jobbar på och är fortsatt intresserade av att få in uppgifter ifall det är någon som har sett något som sticker ut, säger Joel Rydh.

Han säger också att de i nuläget inte har frihetsberövat någon för rånet.

Kunder som kom till butiken på morgonen möttes av stängda dörrar och en lapp som sa att det varit ett rån. Under morgonen hade ägaren Mattias Carlsson personalmöte. Han har till Ölandsbladet bett att få återkomma eftersom han i nuläget inte orkar prata med media om händelsen.

Annons

”Har du gjort några som helst iakttagelser i eller omkring Köpingsvik runt den här tiden är vi tacksamma om du kontaktar polisen på 114 14 eller 112 om det brådskar”, skriver Polisen i Kalmar, Öland på sin Facebooksida.

Carin SvenssonSkicka e-post
Ida ÖsterbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons