Annons

Räddningstjänstens dag återkommer

Räddningstjänstens dag är i år tillbaka och åter redo att ta emot alla besökare som är nyfikna på allt från helikoptrar till brandbilar och roligheter för barn. På söndag fylls hamnområdet i Borgholm av en lång rad räddningstjänstrelaterade uppvisningar och aktiviteter.
Borgholm • Publicerad 20 juli 2019
Räddningstjänstens dag återkommer till Borgholm. Förra året ställdes den in på grund av att Räddningstjänsten hade för mycket att göra med alla skogs- och gräsbränder. I år arrangeras dagen för tredje gången.
Räddningstjänstens dag återkommer till Borgholm. Förra året ställdes den in på grund av att Räddningstjänsten hade för mycket att göra med alla skogs- och gräsbränder. I år arrangeras dagen för tredje gången.Foto: Kenth Jönsson

Från förmiddag till eftermiddag på söndag kan man i hamnområdet titta på förevisningar av Sjöräddningen, Räddningstjänsten och Polisen samt framträdande av teaterparet Flamman & Lågan. I yttre hamnen visas Sjöfartsverkets räddningshelikopter och den kommer även att visas i luften.

Under dagen kan besökarna prova på hur det är att åka i Räddningstjänstens bandvagn, skjuta prick med vatten eller rädda (och behålla) en nalle från ett rökfyllt rum.

Annons

Ölands äldsta brandbil, från 1937, kommer att visas upp och alla barn får en brandhjälm.

– Det är ett omtyckt evenemang som brukar locka många besökare, säger Kenneth Sunesson från arrangerande Borgholms cityförening.

Carin SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons