1. Avdelningararrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Räddningstjänstens dag återkommer

Räddningstjänstens dag är i år tillbaka och åter redo att ta emot alla besökare som är nyfikna på allt från helikoptrar till brandbilar och roligheter för barn. På söndag fylls hamnområdet i Borgholm av en lång rad räddningstjänstrelaterade uppvisningar och aktiviteter.
Räddningstjänstens dag återkommer till Borgholm. Förra året ställdes den in på grund av att Räddningstjänsten hade för mycket att göra med alla skogs- och gräsbränder. I år arrangeras dagen för tredje gången.
Foto: Kenth Jönsson

Från förmiddag till eftermiddag på söndag kan man i hamnområdet titta på förevisningar av Sjöräddningen, Räddningstjänsten och Polisen samt framträdande av teaterparet Flamman & Lågan. I yttre hamnen visas Sjöfartsverkets räddningshelikopter och den kommer även att visas i luften.

Under dagen kan besökarna prova på hur det är att åka i Räddningstjänstens bandvagn, skjuta prick med vatten eller rädda (och behålla) en nalle från ett rökfyllt rum.

Ölands äldsta brandbil, från 1937, kommer att visas upp och alla barn får en brandhjälm.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på olandsbladet.se, appen MinÖlandsbladet och e-tidning tis, tors, lör. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 99 kr)

– Det är ett omtyckt evenemang som brukar locka många besökare, säger Kenneth Sunesson från arrangerande Borgholms cityförening.

Läs mer

Öland

Borgholm: En lekplats med något för alla

Efter tre-fyra månaders arbete står nu den nya lekplatsen i Södra parken klar. ”Äntligen!”, sa parkingenjör Stefan Andersson Junkka i sitt invigningstal.

Öland

Önskemål: ”Klipp inte vägrenar under sommaren”

Låt bli att klippa vägrenar under maj, juni och juli. Det är ett önskemål från fyra privatpersoner i en skrivelse till Borgholms kommun.

Öland

Bar satte stopp för bad

Stopp för badare längst ut på Sinus-bryggan, då agerar kommunen.

Öland

Bonde-Simon har hittat sin fru

Simon Ohlsson hittade ingen fru när han sökte i tv-programmet ”Bonde söker fru”. Men nu är lyckan fullständig tillsammans med Amanda Håkansson.

Öland

Årsmöte i Gudesjö

Gudesjö Samfällighetsförening höll den 2 juli sitt årsmöte i det fria med sol och vind intill östra kustvägen.

Öland

Löt: Hembygdsförening anordnar tipspromenader

Hembygdsföreningen i Löt erbjuder alla som vill att motionera och lära känna socknen att följa en eller flera tipspromenader.