Annons

Räddningstjänsten vädjar till lantbrukare

Med anledning av den svåra torkan riktar Ölands räddningstjänst en vädjan till lantbrukare om att ha beredskap för att snabbt kunna göra en första insats vid händelse av gnistor eller brand.
Öland • Publicerad 17 juli 2018
Ölands räddningstjänst vädjar till lantbrukare om att ha beredskap om det skulle börja brinna.
Ölands räddningstjänst vädjar till lantbrukare om att ha beredskap om det skulle börja brinna.Foto: Arkiv

För att undvika bränder och vara beredd om det händer något vid arbete på fältet/åkern, till exempel vid tröskning, uppmanar räddningstjänsten att man har beredskap i form av till exempel en traktor med påkopplad harv eller dylikt eller fylld svämtunna.

Ölands räddningstjänst vill också påminna allmänheten om det utfärdade eldningsförbudet på hela Öland som gäller tillsvidare. Eldningsförbudet innebär att det är förbjudet att göra upp eld i skog, mark och på villatomter.

Annons

Grillning är dock tillåtet i särskilt anordnade grillar som är väl avskilda från marken under förutsättning att man tar det mycket försiktigt.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons