Annons

Publikrekord direkt för standup: ”Vi kände att det blev succé”

Sommarens standup-säsong på Borgholms stadsmuseum fick en glänsande premiär.
– Nytt publikrekord och Johan Glans är ett fenomen, vi fick en fantastisk bra start, säger Jessica Persson.
Borgholm • Publicerad 3 juli 2019
Johan Glans gör bara tre uppträdanden denna sommar och peakade direkt, minut ett,  när han kom till Borgholm, åtminstone rent fysiskt.
Johan Glans gör bara tre uppträdanden denna sommar och peakade direkt, minut ett, när han kom till Borgholm, åtminstone rent fysiskt.Foto: Michael Ståhl

Slutsålt på åtta minuter i det första biljettsläppet, när ytterligare 100 biljetter släpptes till premiären av "Standup i trädgår´n” på stadsmuseets friluftsscen försvann de på fyra minuter.

Det enda orosmolnet som fanns på arrangörens himmel var just vädret med en på förhand lite dyster prognos, något som sedan bokstavligen blåste iväg österut.

Annons

– Vi var väldigt oroliga, erkänner Jessica Persson som tillsammans med sambon Lars Magnusson startade standup-eran på stadsmuseet sommaren 2016.

Lars Magnusson och Jessica Persson - arrangörer med rätt att vara nöjda, premiären på årets standup-säsong slog rekord.
Lars Magnusson och Jessica Persson - arrangörer med rätt att vara nöjda, premiären på årets standup-säsong slog rekord.Foto: Michael Ståhl

– Men vi fick vädret med oss och det blev ett nytt publikrekord, strax under 400. Vi kände att det blev succé och vi var väldigt nöjda och glada när vi traskade hem tillsammans med komikerna igår kväll.

Reaktioner från publiken?

– Alla var väldigt positiva. Johan Glans är ju ett fenomen, han behöver bara visa sig så skrattar folk, men många var också otroligt överraskade av Johan Rünow, en kille man kanske inte kände till riktigt och som är väldigt kul.

Känslan när premiären är avklarad?

– Vi fick en fantastiskt bra start och vi ser verkligen fram emot denna sommar. Det finns ett intresse för standup i Borgholm och folk har börjat hitta till trädgården i stadsmuseet som är en fantastisk miljö, svarar Jessica Persson och utlovar hög skratt-faktor de kommande fyra tisdagskvällarna då namn som Carl Stanley, Petrina Stanley och Hasse Brontén finns på komikermenyn.

– Man kanske inte känner igen alla namn som kommer hit, men jag kan garantera att det är roliga killar och tjejer.

Johan Rünow , ”Sveriges bäste vardagsterrorist”, gav detaljer om prostataundersökningar män över 40 kanske inte vill känna till.
Johan Rünow , ”Sveriges bäste vardagsterrorist”, gav detaljer om prostataundersökningar män över 40 kanske inte vill känna till.Foto: Michael Ståhl

Det skånska paret Johan och Johan, den ene i exil (Glans), den andre fast i den skånska myllan (Rünow) gjorde, som Jessica Person redan konstaterat, just succé.

De i publiken kommer garanterat att hädanefter ha en annan och kanske något förvrängd syn på Gullan Bornemarks barnvisor, det såg Rünow till, medan Johan Glans var just Johan Glans, det vill säga obetalbar.

Michael StåhlSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons