Annons

Profiltrion satsar på mat, öl och vin till sjöss: ”Ska kunna äta gott och tura”

Nytt grepp för att få folk att tura mellan Kalmar och Öland, med mat från öländska restaurangerna och bageriet samt lokalproducerade drycker.
Susanne Edén, Lotta Sjöberg och Fredrik Johansson ska se till så att resan med Dessi blir smakrik!
Färjestaden • Publicerad 4 maj 2022 • Uppdaterad 7 maj 2022
Susanne Edén, Lotta Sjöberg och Fredrik Johansson vill att sommaren med Dessi ska bli en smakrik upplevelse.
Susanne Edén, Lotta Sjöberg och Fredrik Johansson vill att sommaren med Dessi ska bli en smakrik upplevelse.

– Det ska bli ett riktigt mervärde för de som åker med färjan, säger Susanne Edén som driver Seasalt kitchen, Barefoot by the beach och Epok nere i och kring Färjestadens hamn.

– Tanken är att det ska finnas bland annat sushi, schyssta mackor, pajer och rökta räkor från restaurangerna. Det ska inte bara vara en servering utan bli riktigt bra också.

Annons

Även Fredriks bröd & bakverk kommer att bidra till färjans nya smakrika nisch med bullar, kakor och delikatesser.

Och bakom planerna ligger även en tredje profil, Lotta Sjöberg på Lotta & Mary.

– Under pandemin har det av förklarliga skäl inte varit någon kaféverksamhet på Dessi, men nu kände vi att vi vill försöka få igång det igen, säger Sjöberg.

Hon säger också att målet är att det ska vara mer än bara pendling mellan Kalmar och Färjestaden.

”Det ska bli ett riktigt mervärde för de som åker med färjan.”
Susanne Edén

– Vi har samarbetat för att driva igenom det här tillsammans. Alla tillstånd är inte klara men tanken är att utveckla det här till någon slags turverksamhet. Det här är nytt så vi vet inte riktigt hur det blir men det här är vad vi hoppas på, säger Lotta Sjöberg.

Susanne Edén har nu sökt alkoholtillstånd för trafikservering på Dessi.

– Vi tänker öl och vin, från mikrobryggerier genom Galatea.

16 maj drar färjetrafiken igång mellan Färjestaden och Kalmar.

– Tills dess kommer vi inte få tillstånd, vi hinner inte börja med det här direkt utan förhoppningsvis till efter midsommar.

Ungefär samtidigt som satsningen på Epok drar igång alltså – som renoveras för fullt.

Annons

– Det är många järn i elden nu men kul med ännu mer som händer utifrån hamnen!

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons