Annons

Profilerad duo utökar sitt imperium: Stora planer för Äleklinta Gård – ”Läget är oslagbart”

Entreprenörerna har många järn i elden men fortsätter att satsa. Nu har de köpt Äleklinta Gård och har stora planer för anläggningen med ett av Ölands mest attraktiva lägen.
Äleklinta • Publicerad 6 maj 2022 • Uppdaterad 9 maj 2022
Äleklinta Gård ligger längs kustvägen som är ett av Ölands mest attraktiva områden.
Äleklinta Gård ligger längs kustvägen som är ett av Ölands mest attraktiva områden.Foto: Simon Karlsson

I april köpte entreprenörerna Anders Bemervik, Fredrik Gyllensten och Lars-Göran Argus boendeanläggningen Äleklinta Gård för 15,6 miljoner kronor. Anläggningen består av ett boningshus som är 190 kvadratmeter stort samt totalt 71 bäddar fördelat inom olika byggnader.

– Det känns kul. Vi såg det på hemnet och kunde inte släppa det ur våra tankar. Det är ett jäkligt bra läge och det finns stor potential. Vi tror mycket på detta, säger Anders Bemervik.

Annons

Anders Bemervik och Fredrik Gyllensten har flera projekt på gång. Ölandsbladet har tidigare skrivit om satsningen med Stora Frögården och tidigare i vår köpte de restaurangen och hotellet Kaj 4 i Färjestaden.

– Vi har mycket på gång men Äleklinta Gård tar vi över först i oktober och då ska det ha lugnat ner sig med Stora Frögården.

Planen är att totalrenovera Äleklinta Gård och bygga mellan 20 och 22 lägenheter.
Planen är att totalrenovera Äleklinta Gård och bygga mellan 20 och 22 lägenheter.Foto: Simon Karlsson

Planen är att de ska totalrenovera Äleklinta Gård och bygga mellan 20 och 22 lägenheter som är mellan 40 och 70 kvadratmeter stora. Det är ännu inte bestämt om de kommer att bli bostadsrätter eller hyras ut.

– Vi kommer att utveckla stället och bygga nytt. Läget är oslagbart och Djupvik, Sandvik och Äleklinta är ett av Ölands mest attraktiva områden. Det är därför vi vågar göra den här satsningen.

Anders Bemervik och Fredrik Gyllensten tar tillsammans med Lars-Göran Argus över Äleklinta Gård.
Anders Bemervik och Fredrik Gyllensten tar tillsammans med Lars-Göran Argus över Äleklinta Gård.Foto: Arkiv

Alexander JensenSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons